30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εμβόλιο / Στις 5.500 οι αναμνηστικές δόσεις στην Ευρυτανία. Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι από τις 7 Φεβρουαρίου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε προχθεσινή του συνέντευξη έδωσε μια σειρά απαντήσεων σε ερωτήματα που αφορούν τους πολίτες σχετικά με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά τις 7 Φεβρουαρίου, ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη δόση, όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε κι όσοι έχουν νοσήσει κι επίσης πέρασαν τρεις μήνες από τότε.

Στην Ευρυτανία

Στην Ευρυτανία, η πλειονότητα των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται καθημερινά στα δύο εμβολιαστικά κέντρα (Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου και Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας) αφορά τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 3η δόση έχουν λάβει 5.433 συμπολίτες μας, ενώ συνολικά, από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουν γίνει 22.590 εμβολιασμοί. Ο αριθμός των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέρχεται σε 9.051. Την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, στον νομό έγιναν 47 εμβολιασμοί.

Στον χάρτη εμβολιαστικής κάλυψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Ευρυτανία κατατάσσεται τελευταία στη σχετική λίστα, με το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών να φθάνει το 45%, έναντι σχεδόν του 70% σε επίπεδο επικράτειας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο υπολογισμός γίνεται με βάση την απογραφή ’11 και τους 20 χιλιάδες κατοίκους της Ευρυτανίας…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ