27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εμπειρία ζωής η εκδρομή στο Ναύπλιο για τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Πρωτοβουλίες που έχουν διπλή στόχευση αναλαμβάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, αποσκοπώντας αφενός να εξαλείψει προκαταλήψεις/ταμπού που αφορούν τα ΑμεΑ και, αφετέρου, να δώσει την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρίες να νιώσουν κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και ισότιμοι πολίτες, αναπτύσσοντας δεξιότητες χρήσιμες για την αυτονομία, την αυτοεξυπηρέτησή τους, τη ζωή τους γενικότερα.

Εμπειρία ζωής για τα ΑμεΑ -και τους συνοδούς τους- αποτέλεσε η πρόσφατη (17-18 Σεπτεμβρίου) εκδρομή με διανυκτέρευση στο Ναύπλιο, με τους συμμετέχοντες να επισκέπτονται την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το Παλαμήδι. Τη χρηματοδότηση της εξόρμησης του συλλόγου ανέλαβε το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου. Την εκδρομή συνόδευσαν εθελοντές και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Ιωάννης Σβερώνης με την ιδιότητα του διασώστη, ενώ ευχαριστήρια επιστολή προς το Ίδρυμα απέστειλε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, Τασία Κριπάση – Μπάρκα.

“(…) Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση της εκδρομής με διανυκτέρευση στο Ναύπλιο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18/9/2022. Παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητική αναπηρία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το Παλαμήδι με ξεναγό. Ευχαριστούμε πολύ που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν μοναδικά με όλα τα έξοδα πληρωμένα (μεταφορά με λεωφορείο, ξεναγός, διατροφή, διαμονή)”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ