2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επαγγελματική στέγη από χάλυβα

Εάν είσαι νέος επιχειρηματίας, και ετοιμάζεσαι να κάνεις το πρώτο σου μεγάλο βήμα, αποκτώντας το χώρο που θα στεγάσει την υλοποίηση της ιδέας σου και όλα τα στάδια μέχρι το τελικό προϊόν, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα.
Εάν πάλι ενδιαφέρεσαι για την επέκταση μιας ήδη υπάρχουσας βιομηχανικής κατασκευής ή την ανέγερση μιας συμπληρωματικής, τότε και πάλι συνέχισε την ανάγνωση στο evrytanika.gr

Οι ευθύνες που σου αναλογούν και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις είναι πολλές, ειδικά σε ό,τι αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας έργο, η εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί μείζων ζήτημα, όπως και η εγγύηση της ασφάλειας του προσωπικού και των εργαζομένων.

Τη μεγαλύτερη διάδοση και συχνότερη χρήση σαν υλικά γνωρίζουν το μπετόν, το ξύλο, η πέτρα και ο χάλυβας. Ωστόσο, βασιζόμενοι στις συγκεκριμένες ανάγκες σου, ξέρουμε ήδη ότι ο δρόμος δείχνει μια μεταλλική κατασκευή, για λόγους που θα αναφέρουμε  και θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Συμβουλέψου το τεχνικό γραφείο της εμπιστοσύνης σου, διασταύρωσε τις προτάσεις και την τιμολόγηση με τις βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές από την Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ, και εξασφάλισε την καλύτερη συμφωνία!

  1. Χρόνος Ανέγερσης

Στον επιχειρηματικό κλάδο, κάθε λεπτό μετράει.
Η διαδικασία μιας κατασκευής από χάλυβα δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί στο ακριβές σημείο της κατασκευής. Αντίθετα, δίνει την ευκολία ανέγερσής της σε σημείο εκτός τους εργοταξίου με τη μορφή αυτόνομων μελών, και τη μετέπειτα ταχύτατη συναρμολόγησής της στο σημείο ενδιαφέροντος. Έτσι ο χρόνος και το κόστος της κατασκευής, μειώνονται σημαντικά. Ειδικά για ένα έργο αποτελούμενο από μεγάλο αριθμό μελών, η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

  • Αντοχή & Ανθεκτικότητα

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, όσο πιο ανθεκτική είναι μια κατασκευή, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής της. Σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από έντονη υγρασία, πλήττονται από βαρείς χειμώνες, ή παράκτιες περιοχές, ενδείκνυνται οι μεταλλικές κατασκευές, αφού ο χάλυβας είναι άκρως ανθεκτικός απέναντι σε “σκληρές” περιβαλλοντικές συνθήκες, τη σήψη και τη διάβρωση.

Επιπλέον, περιορίζονται οι φόβοι σου για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που ξεσπάσει μια πυρκαγιά, αφού είναι ένα υλικό υψηλής αντοχής σε περίπτωση φωτιάς.
Ο χάλυβας αποτελεί καίριο παράγοντα στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης πιθανής φωτιάς, εντός του κτιρίου.

  • Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Οι μεταλλικές κατασκευές είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον για δύο βασικούς λόγους.
Πρώτον, η πρώτη ύλη τους, δηλαδή ο χάλυβας, είναι ένα δομικό υλικό 100% ανακυκλώσιμο. Έτσι κατά την επαναχρησιμοποίησή του δε χάνει μέρος από την ανθεκτικότητα και την αντοχή του συμβάλλοντας στη μείωση του όγκου των αποβλήτων στις χωματερές.

Δεύτερον, εξαιτίας της χαμηλότερης ενέργειας που καταναλώνουν για την ανέγερση και τη μεταφορά τους, το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον είναι μικρότερο.

Εύκολα λοιπόν, μπορούμε να δικαιολογήσουμε γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα των επιλογών. Με μια πιο παρατηρητική ματιά γύρω μας, θα ξεχωρίσουμε αρκετά μεταλλικά έργα μεγάλης κλίμακας, όπως ουρανοξύστες και γέφυρες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ