26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επετειακές εκδηλώσεις την Τετάρτη (11/8) στην Καστανιά Ευρυτανίας, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση – Το πρόγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιωτών Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο του εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, συνδιοργανώνουν, την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, επετειακή εκδήλωση -που έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους. Μεταξύ άλλων, η πλατεία Καστανιάς θα ονομαστεί «Πλατεία Κυρίλλου Καστανοφύλλη».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

18:00: Αποκαλυπτήρια πινακίδας στην ιστορική τοποθεσία Αποκλείστρα Καστανιάς και σύντομη ομιλία από τον Ιωάννη Υφαντόπουλο, Φιλόλογο-Ιστορικό, τ. Λυκειάρχη.

19:00: Προσφώνηση – καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του Συλλόγου & σύντομοι χαιρετισμοί από τους προσκληθέντες επισήμους, στην πλατεία της Καστανιάς

19:30: Παρουσίαση βιβλίου. Το βιβλίο εκδόθηκε από το Σύλλογο Καστανιωτών, έχει τίτλο «ΚΑΣΤΑΝΙΑ – ΤΟΡΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, τρία χωριά με σημαντική αρχαία και νεότερη ιστορία» και συγγραφέας είναι ο Ευρυτάνας ιστορικός ερευνητής, Δημήτρης Φαλλής. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Θεολόγο, τ. Γυμνασιάρχη Ζαχαρία Ζηνέλη.

20:00: Αποκαλυπτήρια μνημείου στην πλατεία της Καστανιάς προς τιμήν του αναμορφωτή Ηγούμενου Κυρίλλου Καστανοφύλλη. Ομιλία από τον Ιστορικό Ιωάννη Υφαντόπουλο.

20:30: Η πλατεία Καστανιάς θα ονομαστεί «Πλατεία Κυρίλλου Καστανοφύλλη»

20:45: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ