27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιτυχημένη η σύμπραξη ΑΛΑΚ – ΛΕΜΟΚ, πλούσιο θέαμα στο χώμα χάρισαν μηχανές, “γουρούνες” & 4Χ4 (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Τις οδηγικές τους ικανότητες σε χωμάτινη πίστα με εμπόδια και τεχνικά σημεία δοκίμασαν οι συμμετέχοντες στην αγωνιστική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι λέσχες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας του Καρπενησίου

Πριν λίγους μήνες, έλαβε σάρκα και οστά η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Καρπενησίου (ΛΕΜΟΚ), με σκοπό και στόχο την προώθηση του μοτοσικλετισμού και παράλληλα την ανάδειξη των προοπτικών που διαθέτει η Ευρυτανία στο συγκεκριμένο τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από την πρώτη στιγμή εδραιώθηκε κλίμα αγαστής συνεργασίας με την ΑΛΑΚ, που δραστηριοποιείται επιτυχώς εδώ και χρόνια στο Καρπενήσι.

Το πρώτο επιστέγασμα ήταν η αθλητική διοργάνωση που διεξήχθη την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021, πλησίον θέσης Μπαγασάκι, υπό την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου. Επρόκειτο για ένα ολοήμερο event σε χωμάτινη, αυτοσχέδια πίστα και δεκάδες -περίπου 70- συμμετοχές, από το Καρπενήσι αλλά και γειτονικούς νομούς (Φθιώτιδα, Καρδίτσα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία κ.α.).

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, οι πρώτες μηχανές enduro πήραν εκκίνηση, με τους αναβάτες να προσπαθούν για τον καλύτερο χρόνο· ακολούθησαν συμμετοχές από «γουρούνες» ATV και 4Χ4 off-road οχήματα, με τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να απολαμβάνουν θέαμα στη σκόνη μέχρι το βράδυ (η διοργάνωση έγινε σε δύο σκέλη, πρωινό και απογευματινό). Η είσοδος ήταν δωρεάν, ενώ στον χώρο λειτουργούσε κυλικείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε επαφές για την πίστα

Στις δηλώσεις τους στα Ευρυτανικά Νέα, οι εκπρόσωποι της ΑΛΑΚ και της ΛΕΜΟΚ μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα και τις προοπτικές ανάπτυξης αντίστοιχων δράσεων στο εγγύς μέλλον. «Η ΛΕΜΟΚ είναι μια καινούρια λέσχη στην πόλη και πρόσφατα πραγματοποίησε τις πρώτες της εκλογές. Έχουμε πολλά σχέδια και ιδέες για το μέλλον», σημείωσε ο Νίκος Λαθύρης, υπεύθυνος επικοινωνίας των μοτοσικλετιστών, που ευχαρίστησε την ΑΛΑΚ για τη συνεργασία, τον δήμο Καρπενησίου για την υποστήριξη και τους θεατές που αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες και έδωσαν δυναμικό «παρών».

«Ήταν το πρώτο event μετά κορονοϊού, σε πίστα χωμάτινη αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών και την υποστήριξη του δήμου», ανέφερε ο Στάθης Φέγγος, πρόεδρος της ΑΛΑΚ, τονίζοντας ότι στον συγκεκριμένο χώρο (παλιά λατομεία) υπάρχει η πρόθεση για δημιουργία ασφάλτινης πίστας της λέσχης. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την αυλαία του 2020, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου είχε ανακοινώσει την οριστική εγκατάλειψη της πίστας της, που φτιάχτηκε το 2014 και φιλοξένησε δεκάδες διοργανώσεις και κορυφαίους οδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο μεσοδιάστημα, οι άνθρωποι της λέσχης είχαν επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορεών ώστε να εξευρεθεί ένας νέος χώρος, κοντά στο Καρπενήσι, για τις προπονήσεις και τους αγώνες της ΑΛΑΚ, καθώς η πίστα αποτελούσε μια ασφαλή επιλογή στους λάτρεις της ταχύτητας και της τεχνικής οδήγησης (drift). Η προοπτική του Αθλητικού Κέντρου απορρίφθηκε, πλέον, οριστικά και η… αναζήτηση συνεχίζεται. «Είναι στα σχέδια μας η κατασκευή νέας πίστας και βρισκόμαστε σε επαφές με τον δήμο και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες· ελπίζουμε να έχουμε ευτυχή κατάληξη», σχολίασε ο πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Α’ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ