26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτανία / Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης στα σχολεία με θέμα την αναπηρία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, και με βάση την πορεία της πανδημίας, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, σε συνδιοργάνωση με το ΚΕΔΑΣΥ και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιεί εκδηλώσεις με τίτλο «Μιλώ για την αναπηρία», σε σχολικές μονάδες της Ευρυτανίας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ετών, να πάψει να αποτελεί η αναπηρία θέμα ταμπού για τη μικρή μας κοινωνία και τα ΑμεΑ να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό, ως ισότιμα μέλη του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Η σειρά των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης άρχισε από το Δημοτικό Σχολείο Βαλαώρας Αγράφων (10/11) και θα συνεχιστεί στις 15 του μήνα στο Δ.Σ. Δαφνούλας. Στις 16/11, δράση για την αναπηρία θα γίνει στο 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου και στις 19/11 σε ΚΔΑΠ που λειτουργεί στην πόλη.

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Ειδ. Νηπιαγωγείο, Ειδ. Δημοτικό και ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, καθώς και την ευγενική χορηγία τοπικού ζαχαροπλαστείου «γιατί γιορτή χωρίς γλυκά δεν γίνεται», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για ΑμεΑ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ