2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ. “Καθαρό” από κορονοϊό το Γηροκομείο Καρπενησίου. Μια επιτυχία της διοίκησης και των εργαζομένων, από την έντυπη.

Μετά το αρχικό σοκ στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας όπου εμφανίστηκαν 5 κρούσματα σε εργαζόμενους και δύο σε περιθαλπόμενους, τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας του Θεραπευτηρίου, με αποτέλεσμα η δομή να είναι “καθαρή” από κορονοϊό, χωρίς κανέναν εργαζόμενο ούτε περιθαλπόμενο με covid-19.

Είναι μία από τις ευχάριστες ειδήσεις που θέλουμε να γράφουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Tο να διατηρείς σε ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης εν μέσω πανδημίας -που “χτυπά” πρωτίστως τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας- τους περιθαλπόμενους ηλικιωμένους σε μία δομή από τις μεγαλύτερες στην Ευρυτανία, αν μη τι άλλο είναι μία επιτυχία, που δεν έρχεται όμως χωρίς κόπο.
Ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου κ. Κλεομένης Λάππας απέδειξε πως μπορεί να διοικήσει με ψυχραιμία, με συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες κάτω από απαιτητικές και ιδιαίτερα αγχωτικές καταστάσεις. Και τα αποτελέσματα είναι απτά.
Εξάλλου, επαληθεύεται και η αποτελεσματική συνεργασία Διοικητή και εργαζομένων, κάτι που αποδεικνύεται μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι στην κρίσιμη αυτή περίοδο επέδειξαν επαγγελματισμό και εργατικότητα, ενώ η κατάσταση της υγείας των περιθαλπόμενων μαρτυρά τη συνεχή και έντονη προσπάθεια που καταβάλλουν, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες.

Δηλώσεις Κλεομένη Λάππα
Ο Διοικητής σε δηλώσεις του ανέφερε: “Σε συνέχεια των συνεχών εξετάσεων (μοριακών και rapid) ανίχνευσης covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, από την ειδική ομάδα ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και από ειδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατόπιν ενεργειών του αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιού και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μοριακών ελέγχων, το Θεραπευτήριο κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό.
Tο Θεραπευτήριο ήταν ο πρώτος φορέας που εφάρμοσε τα αυστηρότερα πρωτόκολλα πριν καν επιβληθούν από τους αρμόδιους φορείς κατά το πρώτο κύμα, όταν ακόμα αμφισβητούνταν η επικινδυνότητα του φονικού ιού. Μία ακόμα μάχη έρχεται να προστεθεί σε αυτές που έχουμε κερδίσει αλλά δεν έχουμε ακόμα κερδίσει τον πόλεμο. Χρειάζεται σύνεση. Δεν εφησυχάζουμε. Αυστηροποιούμε τα πρωτόκολλα, καταρτίζουμε νέα επικαιροποιημένα σχέδια δράσης, διορθώνουμε τα λάθη εν τη γενέσει τους και υποχρεωτικά προσέχουμε περισσότερο στην προσωπική μας ζωή, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Αναμφισβήτητα ό,τι καταφέραμε το καταφέραμε συλλογικά με κατανόηση και άριστη συνεργασία μεταξύ Διοικητή, Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου και μελών Σωματείου Εργαζομένων και των εργαζομένων εκείνων που κράτησαν κλειστές τις πόρτες στον κορονοϊό στο πρώτο κύμα και απέτρεψαν τη διασπορά στο δεύτερο κύμα χωρίς την παραμικρή έκπτωση στις υπηρεσίες που οφείλουμε να παρέχουμε ως Θεραπευτήριο.
Η ραγδαία αύξηση συμπολιτών μας που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, απείλησε και το Θεραπευτήριο και στο πέρασμά του άφησε πίσω πέντε εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό και δύο περιθαλπόμενους επίσης θετικούς. Εξάλλου, δεν έμεινε ανεπηρέαστος χωρίς θετικά κρούσματα σχεδόν κανένας φορέας ή δομή στην Ευρυτανία. Αυτό που μόνο στο Θεραπευτήριο επετεύχθη, είναι να μην υπάρξει καθόλου διασπορά εντός της δομής, κάτι πρωτόγνωρο για τα έως τώρα δεδομένα. Επιπροσθέτως, λόγω των αυξημένων θετικών κρουσμάτων στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τους θετικούς στον κορονοϊό φιλοξενούμενους περιέθαλψε το νοσηλευτικό προσωπικό εντός των εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου, βεβαίως σε απομονωμένα δωμάτια που βρίσκονταν σε απομονωμένη πτέρυγα ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Αναγνωρίζοντας τον έντονο και συνεχή αγώνα που δίνουν όχι μόνο για το Θεραπευτήριο αλλά κάθε φορέα, για κάθε δομή, για κάθε υπηρεσία, για κάθε συμπολίτη μας σε όλον τον νομό και δοθείσης της ευκαιρίας οφείλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου, στον Διοικητή και τους ανθρώπους του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Π.Ε Ευρυτανίας, τον συντονιστή του ΕΟΔΥ και την ειδική ομάδα ΚΟΜΥ στο Καρπενήσι, το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καρπενησίου ενώ όπου χρειαστήκαμε τον Δήμο Καρπενησίου, ο Δήμαρχος και οι άνθρωποι του Δήμου ήταν παρόντες.
Υπάρχει και μία άλλη ομάδα ανθρώπων τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Τους συγγενείς των περιθαλπόμενων του Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας οι οποίοι δείχνουν κατανόηση και εμπιστοσύνη σε εμάς, κάτι που δεν είναι αυτονόητο, είναι όμως απαραίτητο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σε αυτούς τους ανθρώπους υποσχόμαστε πως δεν θα τους απογοητεύσουμε. Μάλιστα, καθώς απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο, σύντομα θα τους φέρουμε σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τη χρήση της τεχνολογίας, όπου σύμφωνα με πρόγραμμα που θα καταρτίσουμε θα είναι σε θέση να τους βλέπουν και να συνομιλούν μαζί τους.
Πλέον, το μεγάλο στοίχημα για μας, είναι πώς θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν τη διαδικασία και όχι αποδυναμωμένοι, πώς θα ενισχυθεί με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό το Θεραπευτήριο ενώ ταυτόχρονα δεν θα μείνουμε πίσω σε βασικές προτεραιότητες όπως κατάρτιση και κατάθεση προς έγκριση ενός καλού προϋπολογισμού, συντήρηση και βελτίωση κτηριακών εγκαταστάσεων, βελτίωση υποδομών, προμήθειες μεταξύ άλλων και υλικών προστασίας από τον covid-19, διαγωνισμοί και προκηρύξεις έργων που να ανταποκρίνονται στο όραμά μας για ένα καλύτερο Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας. Τα παραπάνω αποτελούν ευθύνη και αρμοδιότητα του διοικητικού προσωπικού το οποίο με τη σειρά καλείται να δώσει τη δική του μάχη”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ