8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία / Με τη χρήση τρακτέρ απομάκρυναν κορμό δέντρου που είχε “σφηνώσει” στη Γέφυρα Τέμπλας (ΦΩΤΟ)

Μετά το πέρας της πρόσφατης κακοκαιρίας, στη Γέφυρα Τέμπλας, στα όρια Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, ένας κορμός δέντρου μήκους περίπου 15 μέτρων δεν βρήκε διέξοδο στην απέναντι πλευρά και σφήνωσε ανάμεσα στα τόξα του γεφυριού.

Υπήρχε ο κίνδυνος ο κορμός να λειτουργήσει ως μέσο συγκράτησης φερτών υλικών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά και φθορές στο γεφύρι, είτε άμεσα είτε σε επόμενη κακοκαιρία.

Χρήσιμη ήταν, λοιπόν, η παρέμβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, που βρέθηκε, διά του προέδρου του, Θωμά Νταβαρίνου, στο σημείο· με τη συνδρομή του Προέδρου ΤΚ Τοπόλιανων, Θανάση Γκιόλια, που χρησιμοποίησε τρακτέρ, κατέστη δυνατή η απομάκρυνση του κορμού και η ροή του νερού συνεχίζεται και πάλι αδιάκοπη, χωρίς εμπόδια.

H κακοκαιρία στην Ευρυτανία προξένησε σημαντικά προβλήματα σε υποδομές, με τμήματα του οδικού δικτύου (όπως στον άξονα Καρπενήσι-Γαύρος) να υφίστανται καθιζήσεις, ενώ πολλές ήταν οι πτώσεις πετρών, βράχων και φερτών υλικών, που προκάλεσαν και προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ