27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Καμία ανάμιξη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην υπόθεση της 48χρονης – Όλες οι ενδείξεις δείχνουν αυτοχειρία” (έντυπη)

από την έντυπη έκδοση

Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται από την εξαφάνιση της 48χρονης Ευρυδίκης στη Λίμνη Κρεμαστών, σε μια υπόθεση που έλαβε, από πολύ νωρίς, διαστάσεις πανελλαδικές, με τηλεοπτικούς σταθμούς να καλύπτουν με επιτόπια ρεπορτάζ την υπόθεση και εκπομπές να φιλοξενούν δηλώσεις συγγενών, δικηγόρων, φίλων κ.α.

Την υπόθεση χειρίζεται, με την απαιτούμενη διακριτικότητα, λεπτότητα και εχεμύθεια, το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ αθηναϊκών ΜΜΕ που έκαναν λόγο για εμπλοκή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εξέλιξη που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως επιβεβαιώνει, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ευρυτανίας, κ. Κοσμάς Τσιαμάκης· έγιναν όλα τα δέοντα από τις τοπικές αρχές, τονίζει.

«Οργιάζουν οι φήμες και η φαντασία πολλών ανθρώπων. Είναι λογικό να οργιάζουν γιατί όσο δεν υπάρχουν αποτελέσματα στις έρευνες, ο καθένας μπορεί να λέει και να σκέφτεται ό,τι θέλει. Ακούστηκε ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανεβαίνει τα σκαλιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, ότι βρίσκεται ήδη εδώ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση. Την υπόθεση έχει αναλάβει εξαρχής η Α.Δ. Ευρυτανίας, με την Ασφάλεια Καρπενησίου να αναλαμβάνει από τη δεύτερη ημερών λόγω των πιο εξειδικευμένων ενεργειών που απαιτούνταν. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες από πλευράς των υπηρεσιών», δηλώνει ο κ. Τσιαμάκης και τονίζει ότι σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και τις ενδείξεις, το σενάριο της αυτοχειρίας παραμένει ως το επικρατέστερο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Εξετάζονται», προσθέτει, «όλα τα ενδεχόμενα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Έχουν εξεταστεί και εξετάζονται τα πάντα, δεν αφήνουμε κάτι στην τύχη. Κατόπιν ήθελα να πω, ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει, δηλαδή οι έρευνες από δύτες, βατραχανθρώπους, ΕΜΑΚ κ.α. έχουν γίνει κατόπιν υπόδειξης της αστυνομίας, δηλαδή του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου». Και λέει ακόμα τα εξής ο κ. Τσιαμάκης: «Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, η αστυνομία είναι εδώ και κάνει την δουλειά της. Με ενόχλησε, αυτό θέλω να το πω, ότι τα παιδιά δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ επί δεκατρείς μέρες και δεν μπορεί να τους… καπελώνει ο οποιοσδήποτε. Είναι ογκώδης η δικογραφία, οι αστυνομικοί είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στις έρευνες, χωρίς ρεπό, χωρίς υπερεργασία, και δίνουν μάχη».

«Κάνουμε έκκληση», αναφέρει ο πρόεδρος των αστυνομικών, «σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να απευθυνθεί στην αστυνομία και όχι να βγει στα κανάλια ή από εδώ και από εκεί. Η αστυνομία γνωρίζει πράγματα, να έρθει να το πει, να καταγγείλει και εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε την λύση». «Και η ίδια η οικογένεια», καταλήγει, «μέσω του νομικού εκπροσώπου της, μιλά με θετικά λόγια για την αστυνομία. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν, η ίδια η οικογένεια και οι εκπρόσωποί της, που είναι πολύ κοντά στην έρευνα, ποιες είναι οι ενέργειες της αστυνομίας και αν γίνονται μόνο για τους τύπους ή επειδή πιστεύουμε σε αυτό».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ