27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Μάγεψε το κοινό το αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα – Καταχειροκροτήθηκε η Φιλαρμονική [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Το μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Μίμη Πλέσσα, "ταξίδεψε" το κοινό της πόλης

Μια ωδή στο ανεξάντλητο έργο του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα, του σημαντικότερου εν ζωή Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ήταν η συναυλία που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, το βράδυ της Παρασκευής, 28 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων “Γιορτές Δάσους”, που διοργανώνει ο Δήμος και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.

26λεπτο από τη συναυλία για τον Μίμη Πλέσσα

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευαγγελίας Βάρσου, ετοίμασε μια υπέροχη μουσική βραδιά, αντάξια της προσφοράς και του καλλιτεχνικού μεγέθους του Μίμη Πλέσσα, με εξαιρετικούς τραγουδιστές και μουσικούς να πλαισιώνουν τη συναυλία. Διαχρονικές επιτυχίες όπως “Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, “Καμαρούλα μια σταλιά”, “Ολα δικά σου μάτια μου”, “Το άγαλμα”, “Ποια νύχτα σ’ έκλεψε” και δεκάδες ακόμα πολυαγαπημένα κομμάτια, σιγοτραγούδησε το κοινό. Ερμήνευσαν τραγούδια από το σύνολο του έργου του -98χρονου σήμερα- Μίμη Πλέσσα, η Ζανέλ, ο Θάνος Ολύμπιος και η Αντωνία Βισβίκη· με τις εξαιρετικές τους φωνές συνέβαλαν τα μέγιστα για να αναδειχθούν τα κορυφαία τραγούδια του μουσικοσυνθέτη.

«Η Δημοτική Φιλαρμονική μας τίμησε το έργο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς καλλιτέχνες και υπό την διεύθυνση της μαέστρου Εύης Βάρσου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και σας ευχαριστούμε για την μοναδική βραδιά που ζήσαμε!», αναφέρει ο δήμος για τη «συναυλία του καλοκαιριού», όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καρπενησίου. Συγκινημένη, η μαέστρος Ευαγγελία Βάρσου, αναφέρθηκε στην αρχική ιδέα του μουσικού αφιερώματος και στην πολύμηνη προσπάθεια των μελών της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δικαίως καταχειροκροτήθηκαν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ