3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Μέχρι το τέλος Αυγούστου η έκθεση ευρυτανικού Τύπου, στο Συνεδριακό Κέντρο (ΦΩΤΟ)

Από τις αρχές Αυγούστου λειτουργεί καθημερινά, στη μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, η έκθεση ευρυτανικού Τύπου που έχει επιμεληθεί ο Δημήτριος Θ. Νάτσιος, φιλόλογος με ευρυτανική καταγωγή (από το Μοναστηράκι Αγράφων).

Με πολύ κόπο και μεράκι, κατάφερε να συγκεντρώσει πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει τις εφημερίδες και τα περιοδικά που έχουν κυκλοφορήσει στην Ευρυτανία από το 1865 έως το 2021, παρέχοντας χρήσιμη γνώση για το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου τα τελευταία 156 χρόνια. Φυσικά, η έκθεση του κ. Νάτσιου περιλαμβάνει και τα Ευρυτανικά Νέα.

Η ενδιαφέρουσα έκθεση περιλαμβάνει πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα από εφημερίδες και περιοδικά που ίδρυσαν και εξέδωσαν Ευρυτάνες και ευρυτανικές ενώσεις, ευρυτανικοί σύλλογοι και σύνδεσμοι, στην Ελλάδα, στην Αμερική, στη Γερμανία, στην Κωνσταντινούπολη κ.α. Η πρώτη σελίδα από 150 εφημερίδες και περιοδικά εκτίθεται εκτυπωμένη σε πλαστικοποιημένη μορφή και η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

Αξίζει μια επίσκεψη για να διαπιστώσει κανείς ομοιότητες και διαφορές στην ευρυτανική ειδησεογραφία από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, στις συμπεριφορές, στα ήθη και έθιμα, στις αντιλήψεις, στον τρόπο ζωής και τις σχέσεις των ανθρώπων του χθες και του σήμερα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ