27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Ορκίστηκαν 56 νέοι και νέες δασοπόνοι, απόφοιτοι του Τμήματος Δασοπονίας – Η ορκωμοσία στο Συνεδριακό

Στο Συνεδριακό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Τμήματος Δασολογίας & ΔΦΠ, παρουσία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, έγινε πρόσφατα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του τοπικού Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, που σηματοδοτεί το πέρας της φοιτητικής ζωής και την έναρξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους. Παρουσία συγγενών, φίλων και καθηγητών και μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, ορκίστηκαν συνολικά πενήντα έξι (56) απόφοιτοι του τ. Τμήματος Δασοπονίας, παρουσία των πρυτανικών αρχών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναφέρθηκαν στις προοπτικές του τοπικού Τμήματος και στο υψηλό επίπεδο γνώσεων που προσφέρει.

«Πιστέψαμε στο Καρπενήσι και δικαιωθήκαμε»

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο, που αναφέρθηκε στο Τμήμα Δασολογίας που λειτουργεί στο Καρπενήσι. «Το Καρπενήσι είναι ο τόπος που παρουσίασε, για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τις μεγαλύτερες προκλήσεις, ωστόσο μας αντάμειψε με το καλύτερο αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ για την επιλογή σας να έρθετε εδώ, μια επιλογή δύσκολη, σε ένα Τμήμα που όταν πρωτοφτιάχτηκε, δεν ξέραμε ποιες ήταν οι προοπτικές του. Πλέον, όμως, έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ενώ χάρη στην άοκνη προσπάθεια των συναδέλφων εκπαιδευτικών, έχει αναδειχθεί -και το κατανοεί, πλέον, και η Πολιτεία- το πόσο σημαντική είναι η προστασία των δασών», σημείωσε ο κ. Κίντζιος.

Αναφέρθηκε δε στην εξαγγελία της κυβέρνησης πως η Ευρυτανία θα είναι η μια από τις περιοχές που εφαρμοστεί πιλοτικά ένα νέο πρόγραμμα δασικής διαχείρισης· για τον λόγο αυτό, οι πρυτανικές αρχές του Γ.Π.Α. συναντήθηκαν πρόσφατα με τον υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι επιλέχθηκε το Καρπενήσι και η Ευρυτανία, ανάμεσα σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, και δεν είναι καθόλου τυχαία η ύπαρξη και λειτουργία του Τμήματος Δασολογίας», σχολίασε ο Πρύτανης. Προανήγγειλε, επίσης, την έναρξη διεθνούς ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού προγράμματος, του οποίου, μέρος της πρακτικής άσκησης θα γίνει στο Καρπενήσι, αυξάνοντας την εξωστρέφεια του Τμήματος Δασολογίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης του Γ.Π.Α., Καθηγητής, κ. Εμμανουήλ Φλεμετάκης, που, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «…το Τμήμα Δασολογίας είναι το σωστό Τμήμα, στον σωστό τόπο», τονίζοντας πως με τη λειτουργία του ενισχύεται σημαντικά το Γεωπονικό Παν/μιο. Στον δικό του σύντομο χαιρετισμό, ο Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου, Αναπλ. Καθηγητής Δρ. Γιώργος Φωτιάδης, στάθηκε στην καλή συνεργασία ανάμεσα στους φοιτητές και το προσωπικό του Τμήματος, ενώ στη σημασία των εποικοδομητικών, αγαστών σχέσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, την ΠΕ Ευρυτανίας και το Γ.Π.Α., αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Χωρικού Σχεδιασμού & Προστατευόμενων Περιοχών, Κατερίνα Καλαντζή· «θέλουμε να έχει μέλλον το Τμήμα», επεσήμανε.

Τα ονόματα

Στις 8/12/23, ορκίστηκαν στο Καρπενήσι, κατά αλφαβητική σειρά, οι εξής απόφοιτοι του Τμήματος Δασολογίας: Αγγουρά Ηλιάνα, Αδάμου Ιάκωβος, Αποστολίδης Στυλιανός, Βονόρτα Άννα, Γιαμαλάκης Εμμανουήλ, Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος, Γιώρα Ιωάννα, Γουδέ Ιωάννα, Διώτη Βασιλική, Ευσταθίου Μαρία-Αγαθή, Ζαβραδινός Καραμπαμπάς Άγγελος, Κακούνης Πέτρος Ανδρέας, Καλαμπούκης Αλέξανδρος, Καλτσούνης Στέφανος, Καπελλάκης Κωνσταντίνος, Καρτάλα Ελπινίκη Νίκη, Κατσουγιάννη Θεοδώρα, Καφρίτσα Φρειδερίκη, Κόλιας Αλέξανδρος, Κολοκοτρώνη Ευαγγελία, Κομνηνού Φωτεινή, Κόσκου Αρμάντο, Κουμπούρας Ευστάθιος, Κωνσταντινίδης Σπύρος, Κωσταρέλος Δημήτριος, Λάνης Γεώργιος, Μανούση Χριστίνα, Μουστάκης Γεώργιος, Μπαζιωτόπουλος Χρήστος, Μπογδανος Χρήστος, Νάσσου Μαντώ Ιωάννα, Ξενάκης Μάρκος, Ξενικάκης Μενέλαος, Ξυνογαλά Ειρήνη, Παπαδοπούλου Ειρήνη, Παπατσάνης Ελευθέριος, Παρθένη Χρυσοπηγή, Παύλου Λουκάς, Περάκης Εμμανουήλ, Πέτρου Γεώργιος, Πολυβίου Έλενα, Πολυμερόπουλος Κωνσταντίνος, Πούλιος Χρήστος. Σχοινάς Παναγιώτης, Τζανάκος Γεώργιος Ελευθέριος, Τζωρτζάκη Παναγιώτα, Τσιόβολου Γεωργία, Τσιοκάρα Ξένια Χριστίνα, Χανια Παναγιώτα, Χαντζημίσης Κωνσταντίνος, Χουμπλή Μαρία Μαργαρίτα, Χρηστακίδη Χαρίκλεια.

Μετά την λήξη της τελετής καθομολόγησης προσφέρθηκε ελαφρύ γεύμα στον χώρο του φοιτητικού εστιατορίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στο Καρπενήσι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ