27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Το ΚΔΑΠ μεΑ στο Τμήμα Δασολογίας. Βιωματικές εμπειρίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί του Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η δομή ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη” του Δήμου Καρπενησίου επισκέφθηκε το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο). Το πρωί της Δευτέρας (4/12), σπουδαστές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν την πραγματικότητα των ατόμων με αναπηρία μέσα από τη δράση “Μπες στα παπούτσια μου”.

Ήταν μια δράση που στόχο είχε την καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων και των αναγκών που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα καθημερινά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση της δομής και των κατηγοριών της αναπηρίας, προσφέροντας στο κοινό ένα πλαίσιο κατανόησης των διαφορετικών πραγματικοτήτων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βιώσουν αυτές τις πραγματικότητες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί, με αυτόν τον τρόπο, τέθηκαν στη θέση ατόμων με αισθητηριακή ή κινητική αναπηρία, προκειμένου να αντιληφθούν πώς είναι να αντιμετωπίζει κανείς τις καθημερινές προκλήσεις στο περιβάλλον του. Η κατανόηση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, άλλωστε, είναι καθοριστική για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ισότητα και την προσβασιμότητα.

«Με τίτλο “Μπες στα παπούτσια μου” ήταν η δράση που πραγματοποιήσαμε σήμερα (σ.σ. 4/12) στους σπουδαστές και εκπαιδευτικούς του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. Αφού έγινε παρουσίαση της δομής μας και των κατηγοριών της αναπηρίας, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες θέτοντας τον εαυτό τους στη θέση ενός ατόμου με αισθητηριακή ή κινητική αναπηρία. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες, όπως επίσης τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Λάππα και Έλενα Μάντζαρη για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση και συμμετοχή τους!», διαβάζουμε σε ανάρτηση του ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ