28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League για 2 μήνες – Τα έκτακτα μέτρα για την οπαδική βία

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε συμφωνία με την UEFA

Τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ.

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για 2 μήνες, έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο, όπως είπε, θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών» μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής αγώνων, ενδέχεται να παραταθούν τα μέτρα. Αναφέρθηκε, δε, σε τοποθέτηση καμερών και μίλησε για αυτόματες κυρώσεις σε ομάδες σε περίπτωση.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσουν αναβάθμιση της έρευνας, προκειμένου να γίνει αναζήτηση των φυσικών και ηθικών αυτουργών και ενδεχόμενων εγκληματικών οργανώσεων. «Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σε ποια έκταση δρουν εγκληματικές οργανώσεις» σημείωσε και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε εκατ. φίλαθλοι να πληρώνουν νοσηρές συμπεριφορές μειοψηφιών».

Είπε επίσης ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σε συμφωνία με την UEFA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε δολοφονική ενέργεια την επίθεση στον αστυνομικό. «Ευχόμαστε να βγει νικητής» τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν φυσικού αυτουργού». Είπε ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας και σημείωσε ότι «καταλαβαίνουμε την οργή της κοινωνίας».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσουμε τις ενέργειες και παρεμβάσεις, που θα είναι δυναμικές, δηλαδή θα επανεξετάζονται διαρκώς» σημείωσε. Ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. ενέτεινε την παρουσία της σε αθλητικά γεγονότα και τους ελέγχους. «Απεδείχθη ότι απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις» σημείωσε.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ