26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Νοέμβριος 2021, ο επιδημιολογικά χειρότερος μήνας για την Ευρυτανία απ’ την αρχή της πανδημίας – Η πορεία κρουσμάτων

Ρεκόρ κρουσμάτων απ’ την αρχή της πανδημίας σημειώθηκε στην Ευρυτανία τον Νοέμβριο του ’21. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τον προηγούμενο μήνα επιβεβαιώθηκαν 330 μολύνσεις, με τη μέση ηλικία των ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά να ανέρχεται στα 33,5 έτη.

Σημαντικό ποσοστό από τα κρούσματα, περίπου 35% με 40%, αφορούσαν παιδιά και εφήβους, με πολλά σχολεία (σε Α/θμια και Β/θμια) να αντιμετωπίζουν συρροές, δίχως πάντως να οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας (θετικό πρέπει να είναι το 50%+1 των μαθητών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπ. Παιδείας).

Ο εφετινός Νοέμβριος είναι ο χειρότερος επιδημιολογικά μήνας για την ΠΕ Ευρυτανίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τα προηγούμενα αρνητικά ρεκόρ: τον Νοέμβριο 2020 είχαν διαγνωστεί θετικοί 167 συνάνθρωποί μας, τον Μάρτιο ’21 καταγράφηκαν 168 κρούσματα και τον Απρίλιο 147.

Η διαφορά με τα προηγούμενα πανδημικά κύματα είναι ότι, πλέον, υπάρχουν τα εμβόλια· αποτέλεσμα είναι, παρά τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, οι βαριές νοσηλείες να είναι ελάχιστες τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ κατά τη νέα έξαρση δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση ασθενή σε ΜΕΘ, ούτε έχει καταγραφεί θάνατος.

Τα ιατρικά πρωτόκολλα και οι φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούν οι γιατροί του νοσοκομείου και ειδικά της κλινικής covid-19, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Δαλαδήμο, έχουν αποτρέψει με μεγάλη επιτυχία τα περιστατικά να εξελιχθούν σε σοβαρά -ή και μη ανατρέψιμα.

Aπό την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, ο ΕΟΔΥ έχει καταχωρίσει στην Ευρυτανία περισσότερα από 1.300 κρούσματα κορονοϊού, με τη θνητότητα (απώλειες/κρούσματα) να διαμορφώνεται στο 1,30% (17 θάνατοι).

Σήμερα, Τετάρτη 1/12/21, στη μακρά λίστα προστέθηκαν 26 νέες μολύνσεις· η Ευρυτανία βιώνει το δικό της τρίτο κύμα της πανδημίας και απαιτείται από όλους -πολίτες, αρχές και φορείς- η δέουσα σύνεση ώστε να ξεπεραστεί και αυτή η υγειονομική κρίση. Εξάλλου, διαρκείς είναι οι εκκλήσεις της ιατρικής κοινότητας ώστε οι εμβολιασμοί να συνεχιστούν με τον αυξημένο ρυθμό των τελευταίων εβδομάδων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ