3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Τα 83 κρούσματα μέσα στον Νοέμβριο έφθασε η Ευρυτανία, 14 νέα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ

Σε 2.835 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα για το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Επιπλέον 30 συνάνθρωποί μας χρειάστηκαν να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 366, με το σύστημα Υγείας να πιέζεται ολοένα και πιο πολύ. Στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν 38, φθάνοντας, από την αρχή της πανδημίας τους 1.035.

Στην Ευρυτανία καταγράφηκαν 14 νέες μολύνσεις covid-19, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων. Πλέον, από τις αρχές του Νοέμβρη μέχρι σήμερα, τα κρούσματα έφθασαν τα 83. Όσον αφορά την κλινική τους εικόνα, η μεγάλη πλειονότητα αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα (δέκατα πυρετού, μυαλγίες κ.α.) και δύο συμπολίτες μας νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για περαιτέρω παρακολούθηση, ενώ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γ.Ν. Λαμίας εξακολουθεί να βρίσκεται ένας 72χρονος Ευρυτάνας.

Γ.Ν.Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020. Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορονοϊού ανά Περιφερειακή Ενότητα, σε αναλογία προς 100.000 κατοίκους

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, από τα πιο πρόσφατα κρούσματα, 2 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ θετικός ανιχνεύτηκε και εργαζόμενος στο ΚΥ Δυτικής Φραγκίστας. Παράλληλα, και το ίδιο το νοσοκομείο πιέζεται από τη διασπορά του κορονοϊού στο Καρπενήσι και συνολικά βρίσκονται σε καραντίνα 9 άτομα -νοσηλευτικό προσωπικό- Γ.Ν.Κ και της μονάδας covid, καθώς και 3 άτομα από το Κέντρο Υγείας καθώς αποτελούν είτε επιβεβαιωμένα κρούσματα, είτε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας, η Φθιώτιδα κατέγραψε 14 νέα κρούσματα, η Εύβοια 5, η Βοιωτία 25 και η Φωκίδα 10.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ