5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ματίνα, να είσαι εσύ αυτή που θα φέρει τα ρεκόρ των μεγάλων αποστάσεων πίσω στην Ευρυτανία”. Τα συγχαρητήρια της Δήμητρας Παπασπύρου

Η Ευρυτανία, ξανά στην ελίτ του Μαραθωνίου Γυναικών

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, είναι η Δήμητρα Παπασπύρου, από το Στένωμα Ευρυτανίας.

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας στίβου και κατέρριπτε επί πολλά χρόνια τα πανελλήνια ρεκόρ. Υπήρξε πολλάκις πανελληνιονίκης στον στίβο και στον ανώμαλο δρόμο και είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που κατείχε παράλληλα τα πανελλήνια ρεκόρ στα 3.000μ, 5.000μ και 10.000μ, στα 3.000μ και στο μαραθώνιο δρόμο. Η Παπασπύρου, με την επίδοση 2:34:24 του Βερολίνου (1989), κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ για εννέα χρόνια, πριν η Μαρία Πολύζου το καταρρίψει στη Βουδαπέστη το 1998, με το 2:33:40 να παραμείνει μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών.

Με αφορμή τη διαρκή αγωνιστική άνοδο μιας έτερης Ευρυτάνισσας δρομέα, της Ματίνας Νούλα από το Καρπενήσι, η Δήμητρα Παπασπύρου στέλνει, μέσω της εφημερίδας, το δικό της μήνυμα στη φερέλπιδα αθλήτρια του ΝΓΣ Ηρακλής, που πριν λίγες εβδομάδες τερμάτισε στη 2η θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με χρόνο 2.46.53.

«Εύχομαι η 2η θέση στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας της συμπατριώτισσάς μας Ματίνας Νούλας, να είναι μόνο η αρχή για μεγάλες νίκες και υψηλές διακρίσεις», σημειώνει η Παπασπύρου και απευθυνόμενη προς την 25χρονη, αναφέρει: «Μακάρι, Ματίνα, να είσαι εσύ αυτή που θα φέρει τα ρεκόρ των μεγάλων αποστάσεων πίσω στην Ευρυτανία».

Αν μη τι άλλο, η αθλητική πορεία της Δήμητρας Παπασπύρου, το ήθος και η ταπεινότητα που τη διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια, μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για τη Ματίνα Νούλα, στον δρόμο προς την κορυφή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ