26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ματαιώνεται, για 2ο συνεχές καλοκαίρι, το παζάρι του Καρπενησίου. Η επιδημιολογική έξαρση άλλαξε την αρχική απόφαση

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Στην πρόσφατη (7/7) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, που έγινε διά περιφοράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σβερώνης, εισηγήθηκε αρνητικά για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης του Καρπενησίου, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2021.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως «αν και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καρπενησίου με την 24/2021 απόφασή του σχετικά με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης γνωμοδότησε θετικά, καθώς ήταν και οι δικές μας προθέσεις υπέρ της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, εισηγούμαστε την ματαίωση της εμποροπανήγυρης για το τρέχον έτος».

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τη μη διεξαγωγή του παζαριού.

Είναι προφανές ότι ο δήμος φοβάται τυχόν συρροή κρουσμάτων λόγω του παζαριού, καθώς θα είναι πρακτικά δύσκολο να εφαρμοστούν απόλυτα τα μέτρα προστασίας -καθολική χρήση μάσκας, αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμού κ.α. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα στην Ελλάδα παρουσιάζουν αυξητική τάση εδώ και ημέρες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για την επέλαση του 4ου κύματος εν μέσω θέρους.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του, αξιολόγησαν ως κίνηση υψηλού ρίσκου την πραγματοποίηση του ιστορικού παζαριού, παρότι οι απώλειες εσόδων θα είναι σημαντικές για τον Δήμο -περίπου 60-65.000 ευρώ- και ενώ ήδη έχουν εγκριθεί διοικητικές πράξεις (πιστώσεις για την κατασκευή και ηλεκτροδότηση των παραπηγμάτων).

Σύσκεψη στο Δημαρχείο

Εξάλλου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων από εκπροσώπους τοπικών φορέων και θεσμών, σχετικά με την απόφαση διεξαγωγής -ή μη- της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία, ο δήμαρχος Καρπενησίου είχε συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, το απόγευμα (18:00) της Δευτέρας, 5 Ιουλίου 2021.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Γιάννης Σβερώνης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ευρυτανίας κ. Χρήστος Μουτσώκος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας, κα Νεκταρία Χαλκιά και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

Από τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρπενησίου

Σοβαρές επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης είχε εκφράσει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Λερογιάννης, που έκανε λόγο για πιθανή κλιμάκωση των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα και εκτίμησε ως δύσκολο τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς covid στο παζάρι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ε.Ν. που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ