30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με καλό καιρό και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τα Χριστούγεννα στην Ευρυτανία – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός των εορταστικών ημερών

Βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν την Παρασκευή (22/12) στην Ευρυτανία, ωστόσο ο καιρός των Χριστουγέννων αναμένεται εξαιρετικός και θα είναι σύμμαχος στις εξορμήσεις των επισκεπτών σε Καρπενήσι και χωριά.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η απουσία φαινομένων και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, οι βροχές θα πρέπει να αποτελούν ήδη παρελθόν, με τις νεφώσεις να διατηρούνται τοπικά, εναλλασσόμενες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες ίσως είναι περιορισμένη (πιθανές ομίχλες). Σε βαθμιαία άνοδο ο υδράργυρος, έως 14 βαθμοί οι μέγιστες τιμές στο Καρπενήσι.

Συνθήκες καλοκαιρίας αναμένονται την παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, σε ολόκληρη την Ευρυτανία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, συνοδεία δυτικών ανέμων και ηλιοφάνειας.

Με καιρό που θα θυμίζει περισσότερο… Πάσχα, θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην Ευρυτανία. Τη Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου, περιμένουμε αίθριο, ηλιόλουστο καιρό και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές στα επίπεδα των 15-16 βαθμών. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Και για την Τρίτη των Χριστουγέννων (26/12) προβλέπεται ήπιος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, παρότι η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση (μέγιστες έως 12 βαθμούς).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ