2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τα πόδια στην Παναγία την Προυσιώτισσα… Εκατοντάδες πιστοί εκπλήρωσαν και φέτος το προσωπικό τους τάμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευλαβικό προσκύνημα από το Καρπενήσι ως το μοναστήρι του Προυσού

Κάθε χρόνο, καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου αλλά κυρίως όσο πλησιάζουν οι ημέρες για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας (23 Αυγούστου), εκατοντάδες άνθρωποι εκπληρώνουν το προσωπικό τους τάμα και φθάνουν με τα πόδια στο ομώνυμο μοναστήρι.

Φέτος, την παραμονή της Παναγίας, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης 22/8, πολλοί πιστοί, σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, πεζοπορούσαν με προορισμό την «Αρχόντισσα της Ρούμελης», έχοντας εκκινήσει από το Καρπενήσι, τον Γαύρο Μεγ. Χωριού, τα Διπόταμα κ.α.

Φορώντας αθλητικά παπούτσια, εφοδιασμένοι με νερό, σνακ και… γκλίτσες, οι πιστοί έφθασαν στο μοναστήρι και συμμετείχαν στη τέλεση του Εσπερινού και τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, αψηφώντας την κούραση από τα δεκάδες χιλιόμετρα που είχαν διανύσει.

«Εκπληρώσαμε και φέτος το τάμα μας και ήρθαμε με τα πόδια στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Είναι ένα προσωπικό τάμα για τον καθένα και την καθεμία από εμάς, που… όσο μας βαστούν τα πόδια μας, θα το φέρνουμε εις πέρας», είπε στην εφημερίδα ένας άνδρας που ξεκίνησε από το Καρπενήσι και έφθασε ως το μοναστήρι του Προυσού, καλύπτοντας περίπου 30 χιλιόμετρα μέσα σε 6 ώρες…

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ