28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια Καρπενησιώτισσα, μεταξύ των κορυφαίων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων. Η Ματίνα Νούλα, 2η στον 40ο Μαραθώνιο Αθηνών

"Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί δεν το περίμενα", δήλωσε η 25χρονη

Στην ελίτ των Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων καθιερώνεται η Ματίνα Νούλα, που τερμάτισε 2η στον επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, στα 40 χρόνια της διοργάνωσης.

Ένας εξαιρετικός αγώνας έγινε στον μαραθώνιο των γυναικών, το πρωί της Κυριακής (12/11), με τη Σουκαϊνά Ατανάνε (Μαρόκο) να επικρατεί και να κόβει εκείνη το νήμα στον τερματισμό με 2.31.53. Δεύτερη πίσω της ήταν η Καρολίν Τζέπτσιρτσιρ με 2.32.19, που προσπάθησε μέχρι τέλους να διεκδικήσει τη νίκη. Τρίτη στη γενική κατάταξη και πρώτη Ελληνίδα ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, με τη «δικιά μας», Ματίνα Νούλα από το Καρπενήσι, να περνά τη γραμμή του τερματισμού σε 2.46.53 και να κερδίζει τη 2η θέση στο βάθρο του ελληνικού μαραθωνίου.

Η 25χρονη αθλήτρια του ΝΓΣ Ηρακλής, μόλις στη δεύτερη παρουσία της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έδειξε δείγμα του ταλέντου και της προσπάθειας που έχει καταβάλει.

«Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί δεν το περίμενα, επειδή είχε και αρκετό ανταγωνισμό φέτος. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί και ο χρόνος ήταν λίγο καλύτερος από αυτό που περίμενα», δήλωσε λίγο μετά τον τερματισμό της η Ματίνα. «Είναι η δεύτερή μου συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που μου αρέσει πάρα πολύ η διαδρομή αν και έχει πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος βοήθησε πάρα πολύ και είναι από τους λόγους που ήθελα πολύ να ξανατρέξω, παρά τις δυσκολίες. Είχε λίγη ζέστη και υγρασία αλλά πήγαν όλα πολύ καλά», πρόσθεσε η Ματίνα Νούλα, που γυμνάζεται με τον Ιάσωνα Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη.

ΦΩΤΟ. Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο μαζί με τις Σταματία Νούλα και Γιώτα Βλαχάκη στο βάθρο των νικητριών στον φετινό ΑΜΑ/EUROKINISSI

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ