3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Ευρυτάνων Λογοτεχνών

Τα μέλη του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων συναντήθηκαν και πέρα από τις εκλογές για νέο Δ/Σ, πραγματοποίησαν και απολογισμό δράσεων. Αν και ο Σύνδεσμος μετρά μόλις λίγα χρόνια λειτουργίας, έχει υλοποιήσει μια σειρά δράσεων, που όμως έμελλε να διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Λογοτεχνικού Σωματείου «Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων».

Ο Πρόεδρος, Ηλίας Λάμπρος, στην απολογία του για λογαριασμό του απερχόμενου Δ.Σ. αρχικά ενημέρωσε τα μέλη για τον θάνατο τριών (3) μελών (Καραγεώργος Γιώργος (2019), Τσέλος Μπάμπης (2020) και Μαυρομύτης Ανάργυρος Γιάννης (2022)) καθώς και για την εγγραφή τεσσάρων νέων, της Βιολέττας Μπουτοπούλου-Χασάνου, του Κωνσταντίνου Ράμου, του Χρήστου Κολοβού και της Κικής Κουκούτση.

Στη συνέχεια έκανε μια μικρή αναδρομή στις εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Συνδέσμου (2019), όπως η παρουσίαση του βιβλίου του Δημ. Θ. Νάτσιου «Τα ψηλά βουνά, ένα σχολικό βιβλίο 100 χρόνων (1918-2018)», το αφιέρωμα στον Μπάμπη Τσέλο, η παρουσίαση του έργου της Ράνιας Μπουμπουρή κ.α.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε και τις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, που περιλάμβαναν παρουσίαση του βιβλίου “Ιστορικές Μνήμες και ο Ιωάννης Καποδίστριας” του Λάμπρου Παπαδόπουλου και γενικότερες δράσεις στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Έπειτα συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ελήφθησαν αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η από κοινού χρήση (με συμμετοχή στα έξοδα) των ιδιόκτητων γραφείων του συλλόγου ΕΥΡΥΤΟΣ, δωρεά της Γραμματέως Μαριάννας Βλάχου-Καραμβάλη.

Μετά το πέρας της Γ.Σ. διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες και συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής: Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ηλίας Λάμπρος, οικονομολόγος – καθηγητής ενηλίκων – ποιητής, Αντιπρόεδρος η Κική Κουκούτση, ποιήτρια, Γραμματέας η Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη, δικηγόρος – ποιήτρια, Ταμίας ο Λάμπρος Παπαδόπουλος, ηθοποιός – συγγραφέας και Έφορος Βιβλιοθήκης η Μαρία Καρδαρα, αγιογράφος – ποιήτρια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ