7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΕΔΣΕ. Ο Μπάμπης Λελούδης συνεχίζει στη θέση του προέδρου – Η δραστηριότητα του σωματείου

από την έντυπη έκδοση

Πολύτιμες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, που κάθε φορά παρέχει πρόθυμα την εθελοντική του συνδρομή σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης ανά τον νομό. Το ΕΔΣΕ πρόσφατα πραγματοποίησε συνέλευση και συγκρότησε νέο συμβούλιο Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ) πραγματοποίησε, στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες. Πρόκειται για ένα σωματείο που απαρτίζεται από μέλη-εθελοντές που συχνά καλούνται να επέμβουν, με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, σε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις διάσωσης (ανθρώπων ή και ζώων), προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους επίσημους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία κ.α.). Προς την κατεύθυνση αυτή, σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών του ΕΔΣΕ.

Από εκπαιδευτική άσκηση του ΕΔΣ Ευρυτανίας

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην πρόσφατη Γ.Σ. ήταν: απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, οικονομικός απολογισμός, ανοιχτή συζήτηση-προτάσεις και Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Στον διοικητικό απολογισμό έγινε αναφορά στη δράση του σωματείου, στις συμμετοχές που είχε η ομάδα σε συμβάντα, ετοιμότητες για έρευνα κλπ. Επίσης, έγινε αναφορά στα σεμινάρια και τις σχολές που διοργανώθηκαν από το σωματείο, καθώς επίσης και για στην κοινωνική προσφορά της ομάδας.

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν βοηθήσει το έργο του ΕΔΣΕ, με δωρεές υλικών, όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των σχολών εκπαίδευσης και όλους τους υποστηρικτές της ομάδας, οι οποίοι είναι πολίτες του Καρπενησίου, ομογενείς Ευρυτάνες που ζουν στην Αμερική, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», καθώς επίσης και οι τοπικοί φορείς. Αμέσως μετά διαβάστηκε ο οικονομικός απολογισμός από την εξελεγκτική επιτροπή, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση.

Στη συνέχεια έγινε ανοιχτή συζήτηση με προτάσεις και θέματα που αφορούν την ομάδα δράσης, την εκπαίδευση των μελών αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια για τη στελέχωση της ομάδας δράσης με νέα άτομα που θα εκπαιδευτούν για να προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους με ασφάλεια. Η ενίσχυση του ΕΔΣΕ με νέα μέλη αποτελεί σημαντική παράμετρο προς την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σωματείου. Τέλος, τέθηκαν υποψηφιότητες και έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει 3ετή θητεία, ο Μπάμπης Λελούδης συνεχίζει στη θέση του Προέδρου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Θανάσης Καραγκούνης, Γραμματέας ο Κώστας Ζιάκας, Ταμίας ο Διονύσης Δουλαβέρης και Μέλος ο Σταύρος Αντωνίου.

Εκπαίδευση στη δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση

Εξάλλου, με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, η εκπαίδευση πέντε (5) μελών του σωματείου στο πρόγραμμα Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση διάρκειας 52 ωρών, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου. «Οι εθελοντές έμαθαν για τις συνθήκες έναρξης και εξάπλωσης μιας δασικής πυρκαγιάς, εκπαιδεύτηκαν στην χρήση του πυροσβεστικού εξοπλισμού, τις επιχειρησιακές διαδικασίες αλλά και τη ροή μιας επιχείρησης, και είναι έτοιμοι να συνδράμουν με τις γνώσεις που αποκόμισαν σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς ως πεζοπόρο τμήμα», αναφέρει το ΕΔΣΕ.

Μίλησαν στα παιδιά για τον εθελοντισμό

Τέλος, όσον αφορά στις πρόσφατες δράσεις του σωματείου, τρία μέλη του ΕΔΣΕ βρέθηκαν (9/6) σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργεί στο Καρπενήσι, προκειμένου να μιλήσουν για τον εθελοντισμό αλλά και για τη δράση της ομάδας.

«Στους μικρούς μας φίλους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιδέα του εθελοντισμού καθώς επίσης και την ιστορία πριν και μετά την ίδρυση της ομάδας μας.  Πολλές οι απορίες αλλά και οι προβληματισμοί των παιδιών για την εθελοντική προσφορά και την ανιδιοτελή δράση των μελών μας. Στη συνάντηση εκτός από την ενημέρωση και την συζήτηση που έγινε με τα παιδιά, τα μέλη μας έκαναν παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις της ομάδας δράσης. Ένα δημιουργικό απόγευμα για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την ιδέα αλλά και τα ηθικά οφέλη του εθελοντισμού», αναφέρει σχετικά το Διασωστικό Σώμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ