26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οικόπεδα στη Βίνιανη για άπορους. Εκποίηση 12 οικοπέδων – 300 τ.μ. έκαστο – ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων

από την έντυπη έκδοση

Την απόφαση να προχωρήσει σε εκποίηση δημοτικών οικοπέδων σε άστεγους – άπορους, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων (9/3).

Όπως, ανέφερε και ο αντιδήμαρχος, κ. Χρήστος Δημητρόπουλος κατά την εισήγησή του, οι δήμοι μπορούν να εκποιούν οικόπεδά τους σε άστεγους και οικονομικά αδύνατους δημότες, κατά προτίμηση εκείνους που κατοικούν στον Δήμο ή την Κοινότητα. Έπειτα παρουσίασε 12 οικόπεδα, 300 τ.μ. περίπου το καθένα, που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Βίνιανης και έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δήμου με την υπ’ αρίθμ. Γ5α/1438/177 στις 04/09/1983 απόφαση του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοιν. Ασφαλίσεων. Στη συνέχεια πρότεινε την έγκριση εκποίησης των οικοπέδων και τον ορισμό μελών για την επιτροπή εκτίμησης, η οποία θα καθορίσει και την αγοραία αξία των ακινήτων. 

Αφού το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κα Χρύσα Σουλιώτη, πρότεινε στο σώμα να προβεί στην έγκριση μόνο του ενός σκέλους της εισήγησης, αυτού που αφορά στη σύσταση της επιτροπής εκτίμησης και τον ορισμό των μελών της, και να απορρίψει το πρώτο σκέλος για την εκποίηση των οικοπέδων στην ΤΚ Βίνιανης, καθώς η νεοσυσταθείσα επιτροπή θα έχει το χρόνο να προετοιμάσει καλύτερα τη διαδικασία της εκποίησης και να ελέγξει το νομικό πλαίσιο που τη διέπει και να καταθέσει η ίδια η επιτροπή μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση, σε άλλη συνεδρίαση του Δ/Σ.

Ισοψήφησε το Σώμα

Έπειτα από τις τοποθετήσεις των συμβούλων, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ισοψηφία. Επί των καταμετρούμενων 20 ψήφων, 10 ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του κ. Δημητρόπουλου και 10 υπέρ της πρότασης Σουλιώτη. Συγκεκριμένα, την εισήγηση ψήφισαν οι: Νιάφας Κωνσταντίνος, Ζαχαράκης Παναγιώτης, Κοτρώνα Αννέτα, Νταβαρίνος Σεραφείμ, Γκορόγιας Παναγιώτης, Μάκκας Ηλίας, Μπράζιας Παναγιώτης, Δημητρόπουλος Χρήστος, Νταλαφούρα Σωτηρία και Διώτη Αργυρώ, ενώ την πρόταση Σουλιώτη οι: Σουλιώτη Χρυσούλα, Κουτσιούμπα Ευαγγελία, Κολοκώτσιος Βασίλειος, Μπαμπαλής Θεόδωρος, Τσιάμης Θεόδωρος, Σταμούλης Αθανάσιος, Κίτσιος Γεώργιος, Καραγιάννη- Λαθύρη Βασιλική, Μάκκας Απόστολος και Τάκης Κωνσταντίνος.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις ισοψηφίας, επικρατεί η ψήφος του προέδρου. Έτσι αποφασίστηκε η εκποίηση των οικοπέδων στην Τοπική Κοινότητα Βίνιανης σε άστεγους – άπορους δημότες και ο ορισμός δύο μελών για την επιτροπή εκτίμησης· της Σωτηρίας Νταλαφούρα, Δημ. Συμβούλου, η οποία ορίζεται και πρόεδρος της επιτροπής και του Μαντή Παντελή, Προέδρου της Τ.Κ. Βίνιανης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ