1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Αμπλιανίτες ματαιώνουν λόγω πένθους το φθινοπωρινό αντάμωμα στο χωριό. Σήμερα η κηδεία του 40χρονου στη Λαμία

Συγκλονισμένοι από τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Αργύρη, συγγενείς, φίλοι και οικείοι αδυνατούν να πιστέψουν το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον 40χρονο μηχανικό, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχο στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα. «Ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός, που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς», ανέφερε για το εργατικό δυστύχημα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φωκίδας, Ευάγγελος Τσιορλίδας.

O Κωνσταντίνος -Κωστής για τους φίλους- Αργύρης ήταν απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ύστερα από πολύχρονη επαγγελματική πορεία, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη. Πρόσχαρος, δοτικός, εργατικός, λάτρης των σπορ και των μηχανών, ο Λαμιώτης μηχανικός είχε παντρευτεί μόλις πριν λίγες εβδομάδες (στις 27 Αυγούστου ’22), ενώ παράλληλα, με τη σύζυγό του, Βάσια, είχαν βαπτίσει την κορούλα του, που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες.

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον «δικό τους» Κωστή και οι Αμπλιανίτες. Ο 40χρονος μεταλλειολόγος – μηχανικός καταγόταν από το χωριό της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας και αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο, φροντίζοντας να περνά χρόνο στην Άμπλιανη, όταν του το επέτρεπαν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Λόγω του θανάτου του συγχωριανού τους, οι Αμπλιανίτες ανακοίνωσαν τη ματαίωση του προγραμματισμένου για τα τέλη του μήνα ανταμώματος. «Λόγω του θλιβερού γεγονότος και έπειτα από την απώλεια του αγαπημένου μας παιδιού, φίλου και συγχωριανού Κωνσταντίνου Αργύρη, ανακοινώνουμε ότι το Φθινοπωρινό Αντάμωμα που είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου, ακυρώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αμπλιανιτών «Η Αγία Παρασκευή».

Η κηδεία του Κω/νου Αργύρη θα γίνει το απόγευμα (17:00) της Πέμπτης, 6 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ