12 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας! Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω!”. Η ομιλία του Νίκου Σουλιώτη στο Κεφαλόβρυσο (ΒΙΝΤΕΟ 25′)

Ο Νίκος Σουλιώτης, νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου, ανακοίνωσε περισσότερα από 120 ονόματα στον νέο του συνδυασμό "ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" - Ολόκληρη η ομιλία του

από την έντυπη έκδοση

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο στο Κεφαλόβρυσο, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ανακοίνωσε το νέο όνομα του συνδυασμού του “ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” και τα περισσότερα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτόν. Η ομιλία του υποψήφιου και νυν δημάρχου Καρπενησίου έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού από τους υποστηρικτές του.

Ο Νίκος Σουλιώτης θέτει για τρίτη 4ετία υποψηφιότητα για δήμαρχος Καρπενησίου. Πρώτη φορά εκλέχτηκε στις δημοτικές εκλογές του 2015 (από την πρώτη Κυριακή) με ποσοστό 60,54%. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε εκ νέου δήμαρχος Καρπενησίου, επίσης από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 50,49%.

Στην εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο στο Κεφαλόβρυσο τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ, ανακοίνωσε το νέο όνομα του συνδυασμού του -“ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”- και τους πρώτους  120 περίπου υποψηφίους που τον απαρτίζουν.

Στον συνδυασμό του περιλαμβάνονται ονόματα από όλους τους πολιτικούς χώρους, όπως ο ίδιος τόνισε στην ομιλία του, καθώς επίσης και αρκετοί νέοι. Ο δήμαρχος επεσήμανε, άλλωστε, πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή της νεολαίας.

Στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο έργο το οποίο έχει παραχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τις αντίξοες συνθήκες· τα δύο πρώτα χρόνια με την υγειονομική κρίση και στη συνέχεια με την ενεργειακή κρίση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. “Σήμερα είμαστε σίγουροι και πολύ αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα. Είμαι βέβαιος ότι τα δύσκολα πέρασαν! Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας! Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω!”, τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Σουλιώτης.

Καυτηρίασε, επίσης, την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης. “Η ίδια αντιπολίτευση τότε, η ίδια και τώρα” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, θέλοντας να καταδείξει ότι τα παλιά μυαλά δεν αλλάζουν, φέρνοντας σε αντιδιαστολή τον συνδυασμό του που απαρτίζεται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αλλά και νέα πρόσωπα.

Ο συνδυασμός παρουσιάζει ανανέωση προσώπων πάνω από 80%. Μία μεγάλη γκάμα επαγγελματιών και επιστημόνων απαρτίζει το ψηφοδέλτιο του Νίκου Σουλιώτη, σύμφωνα με τα πρώτα 120 ονόματα, τα οποία ανακοίνωσε στην παρουσίαση του συνδυασμού, ενώ απομένουν περίπου άλλα 80 ονόματα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, στελέχη του τουρισμού, επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, φοιτητές και άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη συγκροτούν το “ψηφοδέλτιο της νίκης”, όπως το χαρακτήρισε ο Νίκος Σουλιώτης, ενώ στο πλευρό του είναι η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών του από την ομάδα του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

“Οικοδεσπότης της αποψινής βραδιάς δεν είμαι εγώ. Οικοδεσπότες είστε όλοι εσείς, που σήμερα με τιμάτε με την παρουσία σας και είστε αποφασισμένοι να συστρατευτείτε και να συμπορευτείτε μαζί μου σ’ αυτόν τον δρόμο, που θα οδηγήσει στη νίκη και την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας.

Πριν όμως αναφερθούμε σε οτιδήποτε άλλο, έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές που κατακαίουν την όμορφη χώρα μας. Ευχόμαστε ο εφιάλτης που βιώνουν να σταματήσει γρήγορα και αφού βρουν τη στήριξη που τους αξίζει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα χειροκρότημα σε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, εθελοντές και πυροσβέστες. Όπως και για τους δικούς μας πυροσβέστες, που χθες το βράδυ απέτρεψαν τα χειρότερα στο Μπαγασάκι.

Φίλες και φίλοι,

επιλέξαμε τη σημερινή μέρα και τον συγκεκριμένο τόπο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σαν σήμερα 49 χρόνια πριν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας. Μετά από αγώνες στους οποίους ο τόπος μας ήταν και πάλι περήφανος πρωταγωνιστής.
Ο δεύτερος είναι ότι σε αυτό εδώ τον χώρο, σε αυτά τα χώματα πριν από 200 χρόνια έπεσε μαχόμενος για τα ιδανικά της ελευθερίας ο Μάρκος Μπότσαρης. Αυτοί οι αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν και σήμερα.

Φίλες και φίλοι,

Πριν από 4 χρόνια ζητήσαμε τη δύναμή σας για να μπορέσουμε να πάμε τον τόπο μας ακόμα πιο ψηλά. Μας την προσφέρατε απλόχερα. Και αυτή η δύναμη ήταν ο κινητήριος μοχλός, που μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απίστευτες προκλήσεις τις οποίες συναντήσαμε.
Κανένας δεν περίμενε, ότι 6 μήνες μετά την ανάληψη της νέας θητείας θα βρισκόμασταν μπροστά σε μια απρόσμενη πανδημία, η οποία ταλαιπώρησε εμάς και κάθε γωνιά του πλανήτη, δοκίμασε τις αντοχές και τις αξίες μας, μας έκανε να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας.
Στη διάρκεια των δύο βασανιστικών χρόνων δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά, δεν φοβηθήκαμε δεν παραδοθήκαμε. Αναλάβαμε με το παραπάνω την ευθύνη. Στηρίξαμε το σύστημα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα. Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς που τα κατάφεραν. Στηρίξαμε τις ευπαθείς ομάδες. Δεν επιτρέψαμε να νοιώσει κανένας μόνος. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις. (Πάνω από 500.000 ευρώ ήταν η συνεισφορά του Δήμου Καρπενησίου στις επιχειρήσεις από τα μηδενικά δημοτικά τέλη τα οποία εφαρμόστηκαν τα χρόνια της πανδημίας). Πριν καλά – καλά τελειώσει η πανδημία και πριν προλάβουμε να πούμε «ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ» βρεθήκαμε μπροστά σε άλλη μεγάλη κρίση, την ενεργειακή. Και εκεί δεν δειλιάσαμε, και εκεί σταθήκαμε όρθιοι, παίρνοντας μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον.

Παρόλες αυτές τις δυσκολίες αυτά τα 4 χρόνια δεν ήταν 4 χαμένα χρόνια. Δουλέψαμε με πείσμα και προοπτική και κερδίσαμε το χαμένο έδαφος.
Συνεργαστήκαμε
, δουλέψαμε σκληρά, σχεδιάσαμε σωστά, διεκδικήσαμε χρηματοδοτήσεις, που θα ζήλευαν πολλοί από τους μεγάλους δήμους.
Σήμερα, μια σειρά από μεγάλα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, άλλα κατασκευάζονται και άλλα ξεκινούν τις επόμενες μέρες. Έργα ουσίας. Έργα βελτίωσης των υποδομών και ΟΧΙ έργα βιτρίνας, όπως τα χαρακτηρίζουν αβίαστα από την αντιπολίτευση.

ΟΛΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ – ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά και τα συμπεράσματα δικά σας: Είναι έργο βιτρίνας ο νέος υπερσύγχρονος βιολογικός καθαρισμός; Είναι άραγε έργο βιτρίνας η διασφάλιση επάρκειας νερού στο Κρίκελλο, τον Ασπρόπυργο, τον Προυσό, το Βουτύρο, το Κλαυσί, το Μεγ. Χωριό και σε ολόκληρο τον άξονα της Ποταμιάς; Ή μήπως είναι έργο βιτρίνας η αντικατάσταση χιλιάδων μέτρων αμιαντοσωλήνων, η τοποθέτηση φίλτρων και αυτόματων χλωριωτών τελευταίας τεχνολογίας στο δίκτυο ύδρευσης; Εξασφαλίσαμε καθαρό ποιοτικό νερό στην πόλη και τα χωριά μας.

Διανοίξαμε νέους δρόμους αδιάβατους, ενώ ξεκινούν νέα έργα μεγάλων ασφαλτοστρώσεων. Αναπλάσαμε πλατείες. Αναβαθμίσαμε τις σχολικές υποδομές, όπως τον προαύλιο χώρο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις ΓΕΛ Καρπενησίου, διασφαλίσαμε πρόσβαση ΑΜΕΑ στο ΕΠΑΛ και σε άλλα σχολεία.
Τοποθετούμε ταρτάν στο κεντρικό γήπεδο, ενώ κατασκευάζουμε πέντε (5) γήπεδα 5Χ5. Κατασκευάσαμε 19 σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές και άλλες 33 κατασκευάζονται σήμερα. Ολοκληρώνονται παρόλες τις καθυστερήσεις τα μουσεία σε Φουρνά – Βελωτά – Κορυσχάδες.

Το Προπονητικό Κέντρο, παρόλες τις δυσκολίες, επιτέλους ξεκινάει άμεσα. Είναι έργο βιτρίνας η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου η οποία ολοκληρώνεται; Ή μήπως είναι δευτερεύουσας σημασίας η εξοικονόμηση 250.000 ευρώ τον χρόνο, άμεσο όφελος που επιστρέφεται στον κάθε έναν από εμάς;
Ποιος θα πίστευε πριν από μια δεκαετία ότι στο Καρπενήσι θα λειτουργούσε δίκτυο φυσικού αερίου που ολοκληρώνεται και φέρνει σημαντική οικονομική ελάφρυνση. Αυτό και αν ήταν όνειρο. Αυτό και αν είναι ελάφρυνση για το κάθε νοικοκυριό…

Αναβαθμίσαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό μας χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ, τους δημότες μας. Στελεχώσαμε τις υπηρεσίες μας αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και δώσαμε σε 44 δημότες μας την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθούν. Στα πλαίσια της ψηφιακής μετάβασης παρέχουμε στον δημότη μας 80 και πλέον υπηρεσίες από απόσταση. Κάναμε τον δήμο μας «έξυπνο δήμο».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μένουμε δίπλα σε κάθε έναν συνάνθρωπό μας, που μας έχει ανάγκη. Του προσφέρουμε απλόχερα ό,τι του χρειάζεται προκειμένου να μην νοιώθει αποκλεισμένος. Στεκόμαστε δίπλα στην τρίτη ηλικία. Στηρίζουμε με τις δομές μας την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που δεν έχουμε αφήσει ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ σταθμού.

Συνεργαστήκαμε με τον σύλλογο ΑΜΕΑ σε όλες τις δράσεις και κατηγορηθήκαμε για την αμέριστη στήριξή μας. Στηρίξαμε τον σύλλογο ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ για τη δημιουργία της στέγης καρκινοπαθών στην Αθήνα. Με τη δική σας συγκινητική συμμετοχή -και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό- στηρίξαμε τους πυρόπληκτους της Εύβοιας (βρέθηκα εκεί από την πρώτη στιγμή) και τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνεργαστήκαμε και συνδιοργανώσαμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, που έφεραν στον τόπο μας χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μας κατηγορούν όμως ότι δεν στηρίζουμε την τοπική οικονομία. Αλήθεια, για εμάς το λένε αυτό; Για εμάς που φέραμε χιλιάδες επισκεπτών (πάνω από 30.000 διανυκτερεύσεις) μέσω των εκδηλώσεων που κάναμε σε ΜΟΝΟ δύο χρόνια; Που εκτός από τους πόρους που εξασφάλισε η τοπική κοινωνία, δημιουργήσαμε και ένα δίκτυο ισχυρών πρεσβευτών ανά τον κόσμο;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεργαστήκαμε με συλλόγους και γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με πλήθος εκδηλώσεων. Ενώ το 2022 και 2023 που αφήσαμε πίσω την πανδημία διοργανώσαμε πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη και τα χωριά μας, παρά την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στις δράσεις μας. Δουλέψαμε πολύ πάνω στην εξωστρέφεια. Διοργανώσαμε συνέδρια και ημερίδες. Η αντιπολίτευση απουσίαζε. Προχωρήσαμε σε 2 νέες Αδελφοποιήσεις. Συμμετείχαμε σε εκθέσεις προβολής με χαμηλό κόστος, χάρη στη συνεργασία με Περιφέρεια και ΠΕΔ.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Σε λίγες μέρες το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην Αγ. Τριάδα θα έχει ιδιοκτήτη και σε λίγο χρόνο θα δώσει επιπλέον έσοδα στην περιοχή, αλλά κυρίως νέες θέσεις εργασίας. Αποπληρώνουμε με συνέπεια τις δόσεις των δανείων που κληρονομήσαμε πριν από το 2010.

Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών με τη διάθεση και την καθημερινή κινητικότητα ενός τεράστιου μηχανολογικού και του έμψυχου δυναμικού μας στην υπηρεσία του δασεργάτη, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του κάθε δημότη. Εξασφαλίζουμε ότι οι δρόμοι δεν κλείνουν ούτε λίγες ώρες στις χιονοπτώσεις.
Όλα αυτά είναι υποχρεώσεις του δήμου, αλλά είναι και ένα τεράστιο κόστος που ποτέ δεν απαρνηθήκαμε. Ένα τεράστιο κόστος που δεν μετακυλήσαμε στον δημότη. Δεν προβήκαμε σε καμία αύξηση δημοτικών φόρων τα τελευταία 7 χρόνια. Ενώ παράλληλα το 2023 καταφέραμε να έχουμε ένα τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 30 εκ. ευρώ. Το οποίο, αντί να χειροκροτηθεί, δεν ψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, χωρίς να υπάρχει ούτε μία αντιπρόταση.

Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς όχι. Κάναμε λάθη; προφανώς ναι και σίγουρα όχι με σκοπιμότητα. Επίσης δεν τα κάναμε όλα στην ώρα τους. Η ταχύτητα που πρέπει να αλλάξει είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα για την επόμενη περίοδο.
Ένα είναι σίγουρο, η προσπάθεια έγινε και ήμασταν πρώτοι εμείς οι οποίοι προβληματιζόμασταν με τις αστοχίες. Ήμασταν, όμως, εκεί να ακούσουμε, να διορθώσουμε και όπου χρειαζόταν να ζητήσουμε και συγγνώμη.

Φίλες και φίλοι,

Όλα όσα ανέφερα, τα πετύχαμε με συνεργασία, σκληρή δουλειά, κοινή στόχευση, μα πάνω από όλα, με αγάπη για τον κάθε δημότη και τον τόπο. Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με την αντιπεριφέρεια τον Άρη Τασιό, την Κατερίνα Καλαντζή και τον Περιφερειάρχη, τον Φάνη Σπανό.
Αξιοποιήσαμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο από το κεντρικό κράτος, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, τεκμηριωμένες απόψεις, αλλά πρέπει να παραδεχτώ και πόρτες, οι οποίες μας άνοιγαν εύκολα και που είμαι βέβαιος θα συνεχίσουν να μένουν ανοιχτές.
Αυτά τα χρόνια έκανα τη δύναμή σας δύναμή μου. Έτρεξα σε κάθε κατεύθυνση για να διεκδικήσω τα περισσότερα για τον τόπο μας. Αξιοποίησα κάθε ευκαιρία, κάθε συνεργασία, κάθε γνωριμία για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, την προβολή του τόπου και την οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων. Βρέθηκα δίπλα σε κάθε εκδήλωση συλλόγου και την στήριξα με κάθε τρόπο.

Δεν γύρισα την πλάτη σε κανένα πρόβλημα! Βρέθηκα στην πρώτη γραμμή! Ανέλαβα την ευθύνη όπου χρειάστηκε! Το σημαντικότερο, όμως, από όλα ήταν, ότι είχα την πόρτα μου ανοιχτή σε όλους και το τηλέφωνό μου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στη διάθεση κάθε δημότη.
Σήμερα, είμαστε εδώ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου. Νιώθω πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που σε αυτή την αφετηρία, έχω δίπλα μου συνεργάτες, με τους οποίους για πολλά χρόνια διαχειριστήκαμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που συναντήσαμε! Μαζί μοιραστήκαμε χαρές και λύπες. Αντιμετωπίσαμε καταστροφές, χαρήκαμε επιτυχίες! Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και θέλω να ξέρετε όλοι, ότι σας νιώθω αδέρφια μου και θα είμαι για πάντα δίπλα σας.

Όμως, η χαρά και η ευθύνη είναι μεγάλη, για τους πολλούς νέους συνοδοιπόρους και αυριανούς συνεργάτες μου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και επιθυμούν να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο νίκης, που σύντομα θα καταθέσουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.
Σας υπόσχομαι, ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να μην σας απογοητεύσω. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, που νέοι άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά! Τους έχει ανάγκη ο τόπος!

Είναι επίσης σημαντικό, ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Δεν τις απαρνήθηκαν, αλλά δεν τις προέταξαν! Γιατί στην αυτοδιοίκηση, φίλες και φίλοι, τα προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώματα, ούτε κόμματα. Είναι πολύ χρήσιμο που στο νικηφόρο αυτό ψηφοδέλτιο, εκπροσωπούνται όλες οι κοινωνικές, επαγγελματικές και ηλικιακές ομάδες.
Στο πρόσωπό σας, βλέπω τους ανθρώπους εκείνους, που θα δώσουν νέα ώθηση στη διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα οράματά μας έργο χρήσιμο για τον κάθε δημότη.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον δήμο μας, τον πρώτο ενεργειακά αυτόνομο δήμο στη ορεινή Ελλάδα. Το όφελος από την ενεργειακή αυτονομία μας θα ξεπερνάει τα 400 ευρώ τον χρόνο για τα νοικοκυριά και θα ανεβαίνει πολύ υψηλότερα για τις επιχειρήσεις. Όμως, αυτό που με κάνει πραγματικά περήφανο είναι ότι 200 και πλέον άποροι δημότες μας, θα έχουν δωρεάν ρεύμα!

Αυτό, λοιπόν, το όραμα και η πολλή δουλειά που έγινε μέχρι να φτάσουμε στο σημείο αυτό, δεν πρέπει να αναστραφεί. Εμείς δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την ολοκλήρωσή του. Είναι γεγονός εξάλλου, ότι όταν ο κόσμος τρέχει προς την πράσινη ενέργεια, εμείς δεν επιτρέπεται να γυρίσουμε πίσω στο κάρβουνο. Σήμερα είμαστε σίγουροι και πολύ αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα. Είμαι βέβαιος, ότι τα δύσκολα πέρασαν! Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας! Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω!

Το νέο ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με το ταμείο ανάκαμψης, που ήδη ξεκίνησε με αυξημένους πόρους, καθώς και η ικανότητά μας να αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε χρηματοδότηση, αποτελεί εγγύηση για τη βέβαιη ανάπτυξή μας! Με τα έργα που ανέφερα αποδείξαμε ότι είμαστε οι σοβαρότεροι διεκδικητές πιστώσεων, οι οποίες εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες μας!

Φίλες και φίλοι,

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» που επέλεξα ως νέο λογότυπο του συνδυασμού μας, για μένα αποτελεί την προσωπική μου ταυτότητα και τρόπο λειτουργίας σε όλη μου τη ζωή. Από τα φοιτητικά μου χρόνια, την επαγγελματική μου πορεία και τη λειτουργία μου στην αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, όμως, αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενεργό πολίτη, να συστρατευτεί μαζί μας, ώστε όλοι μαζί, να παλέψουμε ενωμένοι, για αυτό τον τόσο ξεχωριστό τόπο. Τον τόπο της καρδιάς μας!
Ξεκινάμε σήμερα, από τον ιστορικό αυτό τόπο, να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Δήμου Καρπενησίου. Μια σελίδα νίκης, προκοπής και προόδου! Γιατί αυτός ο τόπος έμαθε να πηγαίνει μπροστά!

Αυτή την πορεία προς τα εμπρός και προς τα πάνω, δεν την αλλάζουμε! Δεν ρισκάρουμε ούτε το δικό μας μέλλον και πολύ περισσότερο δεν ρισκάρουμε το μέλλον των παιδιών μας. Στη νέα αυτή σελίδα, οι πρώτες γραμμές είστε εσείς και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτό!”.

Να κρατήσουμε ψηλά τον πολιτικό μας πολιτισμό

Ο Νίκος Σουλιώτης, απευθυνόμενος στο τέλος της ομιλίας του σε όλους τους συνεργάτες του, μίλησε για την πολιτική στάση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. “Εμείς πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τον πολιτικό μας πολιτισμό. Όσο και αν προκληθούμε -που θα προκληθούμε- από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, εμείς δεν πρέπει να απαντούμε βιαστικά, αλλά να απαντούμε με τα έργα μας. Η δημοτική μας ομάδα είναι ομάδα νίκης όλων των δημοτών, δεν ξεχωρίζουμε κανέναν, δεν πρέπει να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν και μετά τις εκλογές, αν οι δημότες μας εμπιστευτούν, να είμαστε η δημοτική ομάδα για όλο τον δήμο, για όλους τους δημότες Καρπενησίου”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ