1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κίνδυνος τοπικών πλημμυρών Παρασκευή και Σάββατο

Έρχονται ισχυρές βροχές ικανές για τοπικά προβλήματα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε τοπικές βροχές και από το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στα υπόλοιπα. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν ψηλά στα βουνά. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί στις περισσότερες περιοχές έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές από αργά το απόγευμα, πιθανώς και καταιγίδα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιορίζονται σε ανατολική Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και στο Αιγαίο με εξασθένηση μες την ημέρα και εκεί. Οι άνεμοι έως 8 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ