3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σκόνη, βροχές και… 30άρια

Η σημερινή ημέρα θα χαρακτηριστεί από την πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα, τις βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες στα νότια κυρίως στη βόρεια Κρήτη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ήδη στις 8 το πρωί στους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου η θερμοκρασία στην Κυπαρισσία είχε φτάσει 32,5 βαθμούς , στο Ρέθυμνο 31,2 στον Αλικιανό Χανίων 31,6… Ταυτόχρονα θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι.

Την Τετάρτη οι άνεμοι ήδη από το πρωί στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα στα δυτικά και τα ηπειρωτικά. Η σκόνη θα παραμείνει έως το απόγευμα στο Αιγαίο κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα με τους ανέμους εκεί ακόμα νοτιοανατολικούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς.

Από τα πρώτα στοιχεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ότι η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάνει τους 26 με 28 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ