6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Μεγαλοχωρίτης Πάνος Λώλος, νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας – Εκδήλωση με ευρυτανικό “χρώμα” στο Καπανδρίτι (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Εποικοδομητική για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα ήταν η 39η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας που υλοποιήθηκε στο Καπανδρίτι με την συμμετοχή Ευρυτάνων πολιτικών. Πρόεδρος του Σ.Β.Σ.Ε. εξελέγη ο Μεγαλοχωρίτης, Πάνος Λώλος.

Στο πλαίσιο της 39ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 30/09, στο Κτήμα “ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ” ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ στο Καπανδρίτι, ο Σ.Β.Σ.Ε. παράλληλα διοργάνωσε ανοικτή εκδήλωση με θέμα: “Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Εθνική και Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιομηχανία”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης που ακολούθησε την 39η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (Σ.Β.Σ.Ε.), είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούμε πρόσωπα που σχετίζονται με το μέλλον της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις κα Elisa Ferreira, η οποία κατά την ομιλία της ανέδειξε τη σημασία που έχει για τις ευρωπαϊκές οικονομίες η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο πλαίσιο μιας ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας που αναφέρθηκε στη βελτιωμένη δημοσιονομική προοπτική της χώρας και στην αναμενόμενη ολοκλήρωση της περιόδου επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος εστίασε στο νέο κύκλο μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και στη σημασία της βιομηχανίας για την εθνική οικονομίας”.

Οι κ.κ. Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας) και Ευθύμιος Βιδάλης (πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Ε.Β.) απηύθυναν χαιρετισμό, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση και υποστηρίζοντας το έργο του Σ.Β.Σ.Ε. όπως και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, που επίσης παρέστη ως αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” ο Βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χρήστος Τσάπρας.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Βουλευτής Ευρυτανίας, μεταξύ άλλων, σχολίασε:

“Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/9/2021 εκδήλωση, από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος, με θέμα: “Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Εθνική και Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Βιομηχανία”, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, κα Elisa Ferreira. Είχε προηγηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Σ.Ε., στην οποία εξελέγη Πρόεδρος ο Ευρυτάνας Πάνος Λώλος, Γενικός Δ/ντής της ΧΑΛΚΩΡ. Με αισθήματα υπερηφάνειας και τιμής, συγχαίρω από καρδιάς τον φίλο Πάνο και του εύχομαι πάντα επιτυχίες!”.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας είναι Σωματείο που εκπροσωπεί το σύνολο των εγκατεστημένων βιομηχανιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με περισσότερα από 100 ενεργά μέλη. Ο κύκλος εργασιών του συνδέσμου καλύπτει το 3.55% του Α.Ε.Π. της χώρας, ενώ οι απασχολούμενοι στις βιομηχανίες ξεπερνούν τους 15.000. Τέλος, η βιομηχανία Στ. Ελλάδας εκπροσωπεί το 15% των εξαγωγών της χώρας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ