4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παυλάκης: Το τσουνάμι τώρα αρχίζει – Πρέπει να αυξηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Δεν πάρθηκαν έγκαιρα τα μέτρα (vid)

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία.

Σημείωσε δε ότι τα μέτρα δεν ελήφθησαν έγκαιρα· «η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, όπως το απέφυηε τα δύο προηγούμενα χρόνια», είπε. Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι, «…όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές», ανέφερε.

Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στους θανάτους σε όλη τη δυτική Ευρώπη, συμπλήρωσε· «είναι θάνατοι από τη Δέλτα, δεν χρειάζεται η Όμικρον για να θορυβηθούμε», είπε.

Χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός, ολοένα και υποχρεωτικός, πρόσθεσε. «Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η Δέλτα και η Όμικρον δεν σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών, επεσήμανε μιλώντας για το ενδεχόμενο ενός lockdown. Και συνέχισε: «Εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ