25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Πυξίδα” για τους μαθητές. Γνωρίστε τη δράση επαγγελματικού προσανατολισμού από την Περιφέρεια, που αρχίζει από αύριο

Συνολικά 46 ομιλητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων επαγγελματικής σταδιοδρομίας που οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα που είχαν οι ίδιοι κατά την εφηβική τους ηλικία, την καθημερινότητά τους κ.ο.κ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των μαθητών και μαθητριών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, πραγματοποιεί πρόγραμμα ηλεκτρονικών σεμιναρίων επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Πρόκειται για την «ΠΥΞΙΔΑ», μια δράση που έχει ως στόχο να φέρει τη μαθητική κοινότητα κοντά σε ανθρώπους με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία, προερχόμενους κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των εφήβων, όπως «Τι θα κάνω μετά το Λύκειο;», «Ποια Σχολή να επιλέξω;», «Ποιο επάγγελμα μού ταιριάζει;», «Κι αν δεν μου αρέσει αυτό που θα επιλέξω, τι θα κάνω;». Απαντήσεις σε τέτοιους προβληματισμούς και όχι μόνο, φιλοδοξεί να δώσει η «ΠΥΞΙΔΑ», η οποία παραμένει σε ανοιχτή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστούν σε 14 ενότητες, 46 επαγγέλματα με ισάριθμους ομιλητές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές για τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα που είχαν οι ίδιοι κατά την εφηβική τους ηλικία, την καθημερινότητά τους με τις δυσκολίες και τις δημιουργικές τους δράσεις, τις πιθανότερες και καλύτερες διαδρομές εξέλιξης και τις σύγχρονες τάσεις και τις επιδράσεις των τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων στο μέλλον του επαγγέλματός τους.

Η διάρκεια των webinars θα είναι 30 λεπτά, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 19 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου 2021. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: www.pste.gov.gr/education.

 «Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, τα παιδιά μας καλούνται να πάρουν δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Η “ΠΥΞΙΔΑ”, η νέα δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τη σκέψη των παιδιών, αλλά και των γονέων. Προσφέρει έγκυρη ενημέρωση πάνω σε βασικά επαγγελματικά μονοπάτια, μέσα από την αυθεντική εμπειρία ανθρώπων που τα διανύουν με επαγγελματικό ήθος και επιτυχία. Απευθύνομαι σε κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή, να επιλέξει επαγγέλματα της αρεσκείας του και να παρακολουθήσει τα αντίστοιχα webinars. Είμαι σίγουρος ότι θα βγείτε από αυτά πιο πλήρεις, με πιο καθαρή σκέψη και πιο έτοιμοι για τα επόμενα σημαντικά σας βήματα, σε επαγγέλματα που θα σας προσφέρουν όχι μόνο τον βιοπορισμό, αλλά και ψυχική ικανοποίηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Γαλάνης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με αυτή την πρωτοβουλία – καινοτομία των ηλεκτρονικών σεμιναρίων αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας φέρνει τους μαθητές/τριες μας σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τους ανθρώπους των επαγγελμάτων. Η παρακολούθηση των επαγγελματικών ενοτήτων των σεμιναρίων είναι μια καλή εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα ερεθίσματα, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των απόψεων επί των επαγγελμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ