3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρωσία: Περισσότερες από 200 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη Ρωσία, σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία που έγιναν σε 17 πόλεις, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info.

Στη Μόσχα, είχε προγραμματιστεί μια καθιστική διαμαρτυρία στις 11 το πρωί στο πάρκο Ζαριάντιε, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο. Λίγη ώρα μετά αστυνομικοί άρχισαν να συλλαμβάνουν όσους κάθονταν στα παγκάκια του πάρκου, εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

Protest in Russia : Russian police detained more than 200 anti-war protesters in 17 cities on Saturday.#Ukraine #UkraineRussiaWar #UkraineWar #war #UkraineUnderAttack #UkraineRussia #Russia #Ukrainian #Russian #Kyiv @Ukraine pic.twitter.com/VqT1y3hfl7

— Movie Xen (@MovieXen) April 2, 2022

«Όχι στον πόλεμο στην Ουκρανία» φώναξε μια συλληφθείσα, μια νεαρή γυναίκα που κρατούσε ένα μπουκέτο τουλίπες

Καθιστικές διαμαρτυρίες ήταν προγραμματισμένες για σήμερα σε περίπου 30 πόλεις, από το Βλαδιβοστόκ μέχρι την Αγία Πετρούπολη και το Σότσι.

Οι διοργανωτές πρόσθεσαν συνθήματα διαμαρτυρίας για «την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας», κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και υπέρ της απελευθέρωσης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο ή και ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με τη OVD-Info, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ρωσική αστυνομία έχει επιστρατεύσει φοιτητές για να συνδράμουν την επιβολή της δημόσιας τάξης.

Η εξαφάνιση του Masyanya

Why the cartoon Masyanya was banned in Russia https://t.co/oivMdJLhtK

— BBC News (World) (@BBCWorld) April 2, 2022

Το εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρωσία καρτούν Masyanya , ενός Ρώσου ανιματέρ που ζει στο Ισραήλ και αποφάσισε να σατιρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξαφανίστηκε από το ρωσικό διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αθηνάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ