28 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρώσος «πολέμαρχος» του τάγματος «Σπάρτα» σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος πολέμαρχος που ηγήθηκε του νεοναζιστικού τάγματος «Σπάρτα» πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Ουκρανία σε ένα άλλο σημαντικό πλήγμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή.

Ο Βλαντιμίρ Ζόγκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στην πόλη Βολνοβάκα της ανατολικής Ουκρανίας το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun. Μάλιστα, ο ηγέτης του αποσχισμένου ουκρανικού εδάφους του Ντόνετσκ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του στο Telegram. «Σήμερα, ο διοικητής του χωριστού τάγματος αναγνώρισης «Σπάρτα», συνταγματάρχης των φρουρών Βλαντιμίρ Ζόγκα, πέθανε σαν ήρωας στη Βολνοβάχα», έγραψε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διοικητής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης αμάχων από τη Βολνοβάχα – μια από τις πόλεις όπου τα ρωσικά στρατεύματα παραβίασαν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το Σάββατο.

Ο Ζόγκα εντάχθηκε στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες το 2014, την ίδια χρονιά που δημιουργήθηκε το τάγμα «Σπάρτα», μια νεοναζιστική πολιτοφυλακή που έχει την υποστήριξη της Μόσχας.

Η ομάδα βρίσκεται πίσω από ένα κύμα φονικών επιθέσεων κατά των ουκρανικών στρατευμάτων και διεξάγει πόλεμο στην περιοχή του Ντονμπάς από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες πριν από οκτώ χρόνια. Ο πρώην ηγέτης της, γνωστός ως Motorola, κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου στο Κίεβο και πέθανε όταν ανατινάχθηκε εκρηκτικός μηχανισμός το 2016.

Ο θάνατος του Ζόγκα είναι άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για τον Πούτιν, αφού έχασε δύο ανώτατους στρατιωτικούς αρχηγούς αυτή την εβδομάδα και ο στρατός του δεν κατάφερε να πετύχει εδαφικά κέρδη τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν αρχικά.

Commander of battalion “Sparta” Vladimir Zhoga (Vokha) died in battles around Volnoviha. RIPpic.twitter.com/y4HJECnLfW

— ZOKA (@200_zoka) March 5, 2022

Πηγή: the-sun.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ