4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Αντιδράσεις για το ωράριο ανεφοδιασμού των καταστημάτων

Αντιδράσεις στους επαγγελματίες της Σάμου έχει προκαλέσει έγγραφο της Λιμενικής Αρχής για το νέο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, το οποίο οι επιχειρηματίες, από την πλευρά τους, θεωρούν ασφυκτικό και ζητούν να αναθεωρηθεί.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι η τροφοδοσία θα πρέπει να γίνεται από τις 7 ως τις 10 το πρωί, με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες εστίασης να θεωρούν ανεφάρμοστο το μέτρο, διαμηνύοντας ότι είναι αδύνατο να ισχύσει.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής εξηγεί ότι “τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν περίπου στις 9 το πρωί, ενώ και τα καταστήματα εστίασης δεν ανοίγουν πολύ πρωί για να δοθούν οι παραγγελίες. Ακόμη και αν από το βράδυ να έχουν δοθεί οι παραγγελίες οι χονδρέμποροι του νησιού, λόγω και του γεωγραφικού ανάγλυφου, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τις επιχειρήσεις”. Ο ίδιος σημείωσε πως “αν και εφόσον το ωράριο διευρυνθεί ως τις 12 το μεσημέρι τότε ίσως να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις, κάνοντας και αυτές έναν καλύτερο προγραμματισμό”.

Το νέο ωράριο τροφοδοσίας προκάλεσε αναστάτωση στους επαγγελματίες που ζητούν να γίνει σύσκεψη, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να επανεξεταστεί η κατάσταση και να διερευνηθεί το πώς θα μπορέσει από την μία να γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων σωστά και χωρίς προβλήματα και από την άλλη να μην προκαλείται κυκλοφορικό κομφούζιο στους δρόμους. Και αυτό επειδή τα οχήματα τροφοδοσίας πραγματοποιούν συχνές στάσεις, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ