4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Με τρεις προτάσεις ο Εμπορικός Σύλλογος για το ωράριο λειτουργίας

Με τρεις αιτιολογημένες προτάσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου καλεί τα μέλη του σε συζήτηση προκειμένου να αποφασίσουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τον φετινό χειμώνα αλλά και τις προοπτικές αλλαγής προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζόν.

Λόγω του έντονου προβληματισμού των εμπόρων για το πώς θα ανταπεξέλθουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια και των τρόπων που θα πρέπει να βρουν για την εξοικονόμηση της θα επεξεργαστούν τρεις προτάσεις που καταθέτουν τα μέλη του Δ.Σ .

Στην πρώτη πρόταση προτείνεται από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη συνεχές ωράριο από τις 9.00-15.00 και την Παρασκευή σπαστό 9.00-14.00 & 17.00-20.00 ενώ το Σάββατο 9.00-14.00 με συνολικές Ώρες εργασίας 37. Στα Θετικά είναι η Μείωση νυχτερινών ωρών (φωτισμός, θέρμανση, μονά δρομολόγια εργαζομένων) και στα Αρνητικά ο  Περιορισμός αγοραστικού κοινού, ανατρεπτική επιλογή χωρίς δεδομένα, λιγότερες ώρες για τους εργαζόμενους, όχληση στην εστίαση, κενή πόλη τις βραδινές ώρες, ανεπαρκής φωτισμός. Στην δεύτερη πρόταση το ωράριο θα είναι από Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο συνεχές από τις 9.00-15.00 και την Τρίτη, Παρασκευή σπαστό 9.00-14.00 & 17.00-20.00 ενώ οι συνολικές Ώρες εργασίας θα είναι 40. Στα Θετικά είναι η  Μείωση νυχτερινών ωρών (φωτισμός, θέρμανση, μικρή όχληση αγοραστών και εστίασης, επαρκής ξεκούραση εργατικού δυναμικού) και στα Αρνητικά τα διπλά δρομολόγια εργαζομένων, προσθήκη ωρών εργασίας προαιρετικά.

Σαν τρίτη πρόταση   παρουσιάζεται το ήδη υφιστάμενο δηλαδή την  Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο συνεχές από τις 9.00-14.00 και την Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή σπαστό 9.00-14.00 & 17.00-20.00 ενώ τελικά οι Ώρες εργασίας θα είναι 39. Στα Θετικά είναι η μικρή όχληση αγοραστών και εστίαση, παρουσία στην πόλη τις νυχτερινές ώρες και στα αρνητικά η  μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (φωτισμός, θέρμανση), ψυχική φθορά με αποτέλεσμα την περιορισμένη διάθεση τους καλοκαιρινούς μήνες , επαρκής ξεκούραση εργατικού δυναμικού), διπλά δρομολόγια εργαζομένων.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου θεωρούν ιδανικό σε όποια πρόταση καταλήξουν να είναι σύμφωνη με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου για να μην δημιουργηθεί σύγχυση του κοινού και για λόγους ανταγωνισμού.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου ζητά από τα μέλη του πέρα από την όποια πρόταση προκρίνει να λάβει υπ όψιν την ενίσχυση του θερινού προγράμματος τουλάχιστον τις καθημερινές, τις επισκέψεις των γραμμών από Τουρκία και τις ενδεχόμενες προσεγγίσεις από κρουαζιερόπλοια ώστε να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα της πρωτεύουσας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ