2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Φωταγώγησαν τη δημόσια βιβλιοθήκη τιμώντας την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τίμησε η Σάμος φωταγωγώντας με γαλάζιο χρώμα τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Σάμου.

Η φωταγώγηση θα διαρκέσει για μια εβδομάδα μέχρι και τις 26 Ιουνίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Επίσης το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αλλά και με επίκεντρο τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκουν ασφάλεια και φιλοξενία στο νησί διοργάνωσαν την ίδια ημέρα μια βραδιά ξεγνοιασιάς στην αυλή της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης. Ασυνόδευτα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης και μετά να απολαύσουν όμορφες στιγμές μέσα από ζωγραφική, μουσική και χορό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης, την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας, το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Άλκη Ζέη», τη Μεταβατική Δομή για ασυνόδευτα ανήλικα της ΜΕΤΑδραση, την οργάνωση Praksis και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο της δράσης φιλοξενήθηκε ακόμα μια έκθεση φωτογραφίας, αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στο Ελληνικό Σχολείο», στο οποίο συμμετέχει το Δεύτερο Γυμνάσιο Σάμου. Οι φωτογραφίες των παιδιών από την τοπική κοινωνία και τις τάξεις υποδοχής έδωσαν έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Να σημειώσουμε ότι η Σάμος είναι ένα από τα νησιά του Β. Αιγαίου που σήκωσε το βάρος του μεταναστευτικού με μία δομή που φιλοξένησε ως και 10.000 άτομα την ημέρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ