27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σεμέλη Ζαρμακούπη: “Ο αθλητισμός με κάνει καλύτερο άνθρωπο – Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το μεγαλύτερο όνειρό μου” (vid)

Η 20χρονη πρωταθλήτρια μίλησε σε podcast της LiFO

Στο δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς podcasts της LiFO, «Έτοιμοι για Ζωή», η Καρπενησιώτισσα πρωταθλήτρια του Κick Βoxing και του Tae Kwon Do, Σεμέλη Ζαρμακούπη, μίλησε στην Άννα Κόκορη για την επιλογή της να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την πειθαρχία που της έχει διδάξει ο αθλητισμός, αλλά και την αξία της καθημερινής προσπάθειας.

«Μου αρέσει να βάζω στόχους στη ζωή μου και προσπαθώ καθημερινά να τους πετυχαίνω», ανέφερε η Σεμέλη, η οποία, μεγαλωμένη σε αθλητικό περιβάλλον, ξεκίνησε το Tae Kwon Do στην ηλικία των 3 ετών και στα 6 άρχισε το Κick Βoxing. Περιέγραψε τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού (προπονήσεις, αγώνες, διατροφή κ.α.), προτρέποντας τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με τα σπορ και να επωφεληθούν απ’ όσα προσφέρουν -σωματικά και πνευματικά.

ΒΙΝΤΕΟ

Ως κορυφαία στιγμή στην καριέρα της μέχρι σήμερα, η 20χρονη ξεχωρίζει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Ιρλανδία το 2016, επιτυχία που τη γέμισε συναισθήματα περηφάνειας και συγκίνησης και της έδωσε επιπλέον κίνητρο να συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια.

«Δεν αισθάνομαι ότι θυσιάζω κάτι για χάρη του πρωταθλητισμού», δήλωσε η Σεμέλη και τόνισε ότι μέσω του αθλητισμού γίνεται καλύτερος άνθρωπος. Η «ψυχή», το πάθος και η μέχρι τέλους μαχητικότητα που επιδεικνύει είναι στοιχεία που τη βοηθούν να εξελιχθεί, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχει νιώσει ποτέ τον φόβο.

Μίλησε για την πιο δύσκολη αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει στο τατάμι, ενώ ανέδειξε και τη σημασία της διαχείρισης της ήττας και ενός κακού αποτελέσματος, παράλληλα όμως με τον τρόπο αντιμετώπισης ενός πολύ θετικού αποτελέσματος. «Δεν ήμουν ταλέντο ως παιδί, αλλά με πολύ σκληρή δουλειά και προπόνηση, έφθασα εδώ που είμαι σήμερα», είπε, ακόμα, η Σεμέλη στο podcast της LiFO και αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο αθλητικό της όνειρο: τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ