26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τις πέντε (5) νέες ειδικότητες του Δημόσιου ΙΕΚ Καρπενησίου – Δηλώσεις της Διευθύντριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στα Δημόσια ΙΕΚ, μεταξύ αυτών και στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου που φέτος εμπλουτίζεται με νέες ειδικότητες και αποτελεί μια αξιόλογη (και δωρεάν) επιλογή απόκτησης γνώσεων για τους αποφοίτους των λυκείων. Οι διαδικασίες αφορούν επιτυχόντες σε ειδικότητα από το Παράλληλο Μηχανογραφικό, ενδιαφερόμενους υποψήφιους για εγγραφή που δεν υπέβαλλαν Παράλληλο Μηχανογραφικό και αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου, ΤΕΛ σε ειδικότητα, στο Γ’ εξάμηνο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου (ώρα 15:00), μέσω του συνδέσμου https://diek.it.minedu.gov.gr/.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 το ΔΙΕΚ Καρπενησίου θα εμπλουτιστεί με πέντε νέες ειδικότητες (εάν υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον για να καλυφθούν τα τμήματα):

1. Τεχνικός Δασικής Προστασίας

2. Τεχνικός Μηχανοτρονικής (τεχνίτης οχημάτων)

3. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

4. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας

5. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Εξάλλου, συνεχίζονται στο Γ’ Εξάμηνο οι ειδικότητες που ξεκίνησαν πέρυσι στο τοπικό ΔΙΕΚ (Τεχνικός Δασικής Προστασίας, Βοηθός Φαρμακείου, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου).

Στα Ευρυτανικά Νέα μίλησε η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Καρπενησίου, κα Βασιλική Καλτσή, που αναφέρθηκε στις νέες ειδικότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Ινστιτούτου και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αναβάθμιση του ρόλου των Δημοσίων ΙΕΚ.

ΒΙΝΤΕΟ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ