8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Σκασμός, τώρα μιλούν οι μαθητές!”. Στους δρόμους η νεολαία του Καρπενησίου για το έγκλημα στα Τέμπη [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Κύμα διαδηλώσεων διαμαρτυρίας εκ μέρους της μαθητικής νεολαίας σε όλη τη χώρα, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!», βροντοφώναξαν οι μαθητές και μαθήτριες του Καρπενησίου το πρωί της Τετάρτης (8/3), ζητώντας με πάθος και οργή την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία μαθητών/τριών του Γενικού (ΓΕΛ) και Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), που ξεκίνησε από το σχολικό συγκρότημα και έφθασε στην κεντρική πλατεία.

Δεκάδες παιδιά, με πανό και πλακάτ στα χέρια, απαίτησαν να μη χυθεί ποτέ ξανά αίμα αθώων πολιτών εξαιτίας της διαχρονικής αμέλειας της Πολιτείας. «Το χρωστάμε σε κάθε μητέρα που περίμενε από το παιδί της ένα μήνυμα που δεν έφτασε ποτέ! Έχουμε χρέος να γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών, να απαιτήσουμε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο!», είπαν οι μαθητές στα Ευρυτανικά ΝΕΑ.

«Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Ηταν η κακιά η (χ)ώρα», «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», ήταν μερικά από τα συνθήματα της κινητοποίησης της μαθητιώσας νεολαίας του Καρπενησίου που, αν μη τι άλλο, έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα.

Στην κάμερα των Ευρυτανικών ΝΕΩΝ μίλησαν μαθητές, μαθήτριες και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, Ροδοθέα Καρφή.

ΒΙΝΤΕΟ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ