28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην ελίτ του ελληνικού drift οι οδηγοί της ΑΛΑ Καρπενησίου. Ιδανικό φινάλε στο πανελλήνιο από το Λουτράκι

Μια ακόμα αγωνιστική χρονιά στο drift ολοκληρώθηκε με την ΑΛΑΚ σε υψηλές θέσεις

από την έντυπη έκδοση

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ντουφεκιά, που αναδείχθηκε 3ος καλύτερος οδηγός στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού drift, έπεσε η αυλαία του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος. Θέση στο βάθρο και για τον Θεοδωρογιάννη στο Drift3.

Η αγωνιστική χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Αγωνιστική Λέσχη Καρπενησίου, μπροστά στους χιλιάδες θεατές που γέμισαν τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου 2023.

Ο 7ος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος πρόσφερε άφθονο θέαμα στους θεατές και υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, τη σταθερά ανοδική πορεία των οδηγών της ΑΛΑΚ, που απέναντι στην ελίτ του αγωνίσματος, κατάφεραν να αποδώσουν εξαιρετικά και να κερδίσουν θέσεις στο βάθρο. Και όλα αυτά, παρότι η λέσχη στερείται -εδώ και χρόνια- πίστας αγώνων και προπονήσεων στο Καρπενήσι. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στον τόπο μας σημειώνει διαρκώς βήματα προόδου.

Η ΑΛΑΚ εκπροσωπήθηκε στο Λουτράκι με 5 οδηγούς (σε 2 από τις 3 κατηγορίες), σε έναν αγώνα όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 70. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΛΑ Καρπενησίου ήταν ο Νίκος Ντουφεκιάς, που κλήθηκε να αγωνιστεί στην κατηγορία Drift1, απέναντι στα 26 πιο δυνατά αυτοκίνητα, σε μια από τις δυσκολότερες αποστολές που είχε μέχρι τώρα. Και τα κατάφερε περίφημα. Ο ταλαντούχος οδηγός πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία πίσω από το τιμόνι του Toyota Corolla. Έφθασε στον ημιτελικό όπου βρήκε απέναντί του τον Χρ. Χαντζάρα, σε μια μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση για τον τελικό, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει του Αλ. Κοκκώνη στον μικρό τελικό και να καταλάβει δίκαια την 3η θέση στο βάθρο των νικητών.

Ευρυτανικό χρώμα είχε και το βάθρο της κατηγορίας Drift3, με τον Γιώργο Θεοδωρογιάννη να επικρατεί του Γιάννη Τσιαπούρη και να κατακτά εκείνος την τρίτη θέση, σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο οδηγούς της ΑΛΑΚ που, επίσης, χάρισε άφθονο θέαμα. Στην ίδια κατηγορία, συμμετείχαν ο Πάνος Παχής (μπήκε στη 16άδα) και ο Γιώργος Φέγγος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΛΑΚ είχε συμμετάσχει με 8 οδηγούς στον 6ο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift που έγινε στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου Ράπτης και Παπαβασιλείου βρέθηκαν στην τριάδα των νικητών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ