1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην τελική ευθεία για το “Karpenissi Trail 2022”. Στις 8 Οκτωβρίου οι αγώνες ορεινού τρεξίματος με επίκεντρο το Μεγ. Χωριό

Πλησιάζει ο καιρός για τη διεξαγωγή του Karpenissi Trail 2022, τη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος (trail running) με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ενώ οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη και το ενδιαφέρον των αθλητών-τριών καταγράφεται ολοένα και πιο έντονο.

Άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα θα τρέξουν στα μονοπάτια της Καλιακούδας και τα πυκνά ελατοδάση. Προγραμματίζονται τέσσερις (4) διαδρομές, για κάθε επίπεδο και ηλικία: Kaliakouda Trail μήκους 26χλμ, Lakomata Trail μήκους 13χλμ, Gavros Trail 6χλμ και Kaliakouda Junior 1χλμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KARPENISSI TRAIL 2022

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

18:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία
21:00 Πέρας παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία
20:30 Τεχνική ενημέρωση για τους αγώνες

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

08:00 Έναρξη παραλαβής πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία
10:00 Εκκίνηση αγώνα 26χλμ.
10:30 Εκκίνηση αγώνα 13χλμ.
11:00 Εκκίνηση αγώνα 6χλμ.
16:30 Παιδικός αγώνας Juniors 1000 μέτρων
17:00 Απονομές επάθλων

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

09:30 Πεζοπορία 3 ωρών κοντά στο Καρπενήσι (για αθλητές και τις οικογένειές τους)
12:30 Πέρας πεζοπορίας
18:00 Λήξη διοργάνωσης

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

KALIAKOUDA TRAIL 26χλμ., ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ 1860μ.

Η Καλιακούδα είναι ένα από τα τρία εμβληματικά βουνά της Ευρυτανίας (Βελούχι και Χελιδόνα τα άλλα δύο). Με την ψηλότερη κορυφή της να αγγίζει τα 2100μ είναι ένα πολύ όμορφο όρος γεμάτο ελατοδάση και το περιτριγυρίζουν γραφικά ορεινά χωριά. Η διαδρομή αυτή σχεδιάστηκε για να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τις δυσκολίες στο τερέν στις οποίες σκληραγωγήθηκαν επί αιώνες οι ντόπιοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

LAKOMATA TRAIL 13χλμ., ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ 980μ.

Η Καλιακούδα είναι ένα από τα τρία εμβληματικά βουνά της Ευρυτανίας (Βελούχι και Χελιδόνα τα άλλα δύο). Μ την ψηλότερη κορυφή της να αγγίζει τα 2100μ είναι ένα πολύ όμορφο όρος γεμάτο ελατοδάση και το περιτριγυρίζουν γραφικά ορεινά χωριά. Η μεσαίας απόστασης αυτή διαδρομή σχεδιάστηκε για να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τις δυσκολίες στο τερέν στις οποίες σκληραγωγήθηκαν επί αιώνες οι ντόπιοι. Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολη από την μεγάλη διαδρομή και απευθύνεται σε δρομείς μικρότερων αποστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

GAVROS TRAIL 6χλμ., ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ 450μ.

Η Καλιακούδα είναι ένα από τα τρία εμβληματικά βουνά της Ευρυτανίας (Βελούχι και Χελιδόνα τα άλλα δύο). Με την ψηλότερη κορυφή της να αγγίζει τα 2100μ είναι ένα πολύ όμορφο όρος γεμάτο ελατοδάση και το περιτριγυρίζουν γραφικά ορεινά χωριά. Η μικρή διαδρομή των αγώνων σχεδιάστηκε ειδικά για αρχάριους που θέλουν να περάσουν από το τρέξιμο ασφάλτου στο τρέξιμο βουνού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

> 25€ για τον αγώνα Kaliakouda Trail 26χλμ

> 15€ για τον αγώνα Lakomata Trail 13χλμ

> 10€ για τον αγώνα Gavros Trail 6χλμ

Οι εγγραφές γίνονται ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Πρόσκληση σε εθελοντές για την οργάνωση του ορεινού αγώνα απευθύνει ο Δήμος Καρπενησίου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:

“Ο μεγάλος ορεινός αγώνας δρόμου που προγραμματίζεται για 8 Οκτώβρη του 2022 με brandname «Karpenissi Trail» είναι γεγονός. Η άγρια ομορφιά της Καλιακούδας και η καταπληκτική θέα που κόβει την ανάσα σε συνδυασμό με την ορμή και τη δυναμική των δικών μας αθλητών με τις σπουδαίες διακρίσεις τους σε μεγάλες διοργανώσεις αγώνων τρεξίματος, αποτελούν τους λόγους που μας οδήγησαν στη διοργάνωση ενός ορεινού αγώνα δρόμου δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχής και δίνοντας την εμπειρία ενός αυθεντικού τρόπου ζωής στην ευρυτανική φύση.

Φορείς, σύλλογοι, αθλητές, εθελοντές και η τοπική κοινωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την καθιέρωση ενός ορεινού αγώνα δρόμου με αγωνιστική ποικιλία που θα κερδίσει από τον μικρό ερασιτέχνη αθλητή μέχρι και τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες αθλητές χαρίζοντας στη διοργάνωση έναν ξεχωριστό και μοναδικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης, η ομάδα συντονισμού, καλεί όσους επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην οργάνωση του «Karpenissi Trail», να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο τηλέφωνο 2237350075. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο μας και την ανάδειξη της Ευρυτανίας ως ξεχωριστό αθλητικό προορισμό της Ελλάδας”.

Λουκάς Πρατίλας: “Το Karpenissi Trail θα είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία

Για το Κarpenisi Trail μίλησε στο irun.gr ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Λουκάς Πρατίλας, που, μεταξύ άλλων, περιέγραψε τις διαδρομές:

“Ο μεγάλος αγώνας στόχο έχει να μας περάσει από ψηλά σημεία του βουνού, ώστε να απολαύσουμε τη θέα. Φτάνουμε και διασχίζουμε την αλπική ζώνη της Καλιακούδας, που μας δίνει μια αέρινη αίσθηση. Σίγουρα είναι απαιτητικός αγώνας, αλλά σε λογικά πλαίσια, μιας και τα χιλιόμετρα δεν ξεπερνούν τα 26”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Ο αγώνας Lakomata Trail 13km κινείται κατά βάση μέσα σε ελατόδασος, όμως και οι δρομείς που θα τον επιλέξουν θα απολαύσουν θέα. Στα μέσα της διαδρομής θα περάσουν από τη ράχη «Πινακάκια», όπου έχουν ορατότητα στο Βελούχι, τη Χελιδόνα, τα Αγραφα, το Παναιτωλικό, τα Βαρδούσια και την Οίτη. Σε ό,τι αφορά τη μικρή διαδρομή Gavros Trail 6km, εδώ μιλάμε καθαρά για εισαγωγική διαδρομή στο ορεινό τρέξιμο, που κάποιος θα μπορούσε να την κάνει και πεζοπορικά. Πάντα μέσα σε ελατόδασος, σίγουρα θα ενθουσιάσει! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας αγώνας για παιδιά. Θα γίνει μετά το τέλος των αγώνων και πριν από τις απονομές, ώστε όλοι οι δρομείς να είναι εκεί για να χειροκροτήσουν!»“. [διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη]

Διαβάστε αναλυτικά για τον αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί: https://karpenissitrail.gr/

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ