3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Νότιο Αιγαίο οι 96 από τις 198 «απάτητες παραλίες»

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται οι 96 από τις 198 «απάτητες παραλίες» όπως καθορίστηκαν με την ΚΥΑ που υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Πρόκειται για παραλίες εντός περιοχών «Νatura 2000», στις οποίες απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες, και ιδίως: η παρουσία μηχανοκίνητων οχημάτων, η διοργάνωση εκδηλώσεων με συμμετοχή περισσότερων από δέκα άτομα, η μουσική ή η παραγωγή άλλων ήχων με χρήση συσκευής ηλεκτρικής αναπαραγωγής ή ενίσχυσης, για την άσκηση δραστηριοτήτων,  η τοποθέτηση κινητών στοιχείων, όπως τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών κλπ,  η άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η  λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτήριου.

«Οι 96 από τις 198 “απάτητες παραλίες”, που θεσπίστηκαν χθες, βρίσκονται στην Περιφέρεια μας και αυτό μας δίνει την χαρά της προόδου στο ζήτημα της προστασίας της προσωπικότητας και της ταυτότητας των νησιών μας.

Το περιβάλλον έχει βρεθεί στην κορυφή του διεθνούς ενδιαφέροντος και αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της διεθνούς κοινότητας.

Για εμάς, στο Νότιο Αιγαίο, τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι ευκαιρίες ανάληψης πρωτοβουλιών, δράσης και παραγωγής έργου και προόδου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών μας και έχουμε τοποθετήσει τον πήχη στην πιο ψηλή θέση που βρέθηκε ποτέ» επισημαίνει σε ανάρτηση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι απάτητες παραλίες στα Δωδ/σα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, είναι οι εξής:
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΚΡΑΜΥΤΗΣ, ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ, ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ (ΚΑΡΑΒΟΛΑ – ΟΡΜΟΣ, ΓΛΥΦΑΔΑ)

ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΣΟΥ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ, ΚΟΥΛΟΥΝΔΡΟΣ, ΣΕΣΚΛΙ, ΤΡΟΥΜΠΕΤΟ, ΜΑΡΜΑΡΑΣ, ΚΑΡΑΒΑΛΟΝΗΣΙ, ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΙ, ΓΙΑΛΕΣΙΝΟ, ΟΞΕΙΑ, ΧΟΝΔΡΟΣ, ΠΛΑΤ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: ΕΠΑΝΩ ΝΕΡΑ, ΣΑΡΙ, ΤΕΛΕΝΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ
ΝΗΣΟΣ ΤΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ: ΑΝΤΙΤΗΛΟΣ, ΠΕΛΕΚΟΥΣΑ, ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ, ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ, ΆΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΡΑΣΟΥΔΑ, ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Φωτό: Φίλιππος Φιλίππου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ