5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά γνώρισαν τον Λύκο Αστέρη. Η παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Πεταρούδη στο Καρπενήσι

Μηνύματα για το bullying και την αντιμετώπισή του, περιλάμβανε η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Καρπενήσι, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου

από την έντυπη έκδοση

Ανήμερα των Θεοφανίων, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου 2024, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξοικειωθούν με τη σημαντική έννοια του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου “Ο Σουπερήρωας Λύκος Αστέρης” της νεαρής συγγραφέως, Ιωάννας Πεταρούδη. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον παιδότοπο Zoom Zoom.

Ήταν μια παρουσίαση που είχε στόχο τα παιδιά να κατανοήσουν το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον και να μάθουν να το διαχειρίζονται όταν (και αν) τους συμβεί. Μέσα από την ιστορία του Λύκου Αστέρη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα σημάδια του εκφοβισμού και να μάθουν πώς να αντιδρούν.

Η Ιωάννα Πεταρούδη, με ευαισθησία και παιδική φαντασία, δημιούργησε έναν ήρωα που δίνει στους μικρούς αναγνώστες ερεθίσματα σχετικά με ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της εποχής μας. «Ο σουπερήρωας Αστέρης, είναι ένας λύκος διαφορετικός από τους συνηθισμένους, με γεμάτη καλοσύνη καρδιά, που όταν κάποιος έχει την ανάγκη του, φοράει την κόκκινη κάπα και πετάει σαν σίφουνας, για να τον βοηθήσει. Το ίδιο έκανε και για τον Γιαννάκη, που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, εξαιτίας κάποιων νταήδων συμμαθητών του», διαβάζουμε στην περιγραφή του βιβλίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ