17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τιμή και Δόξα, ήρωα Μάρκο Μπότσαρη! Ο Πολιτιστικός άνοιξε χθες την αυλαία των Γιορτών Δάσους 2023 στο Καρπενήσι [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Έναρξη Γιορτών Δάσους 2023 με το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και το αφιέρωμα στον Μ. Μπότσαρη

«Έτος Μάρκου Μπότσαρη» έχει ανακηρυχθεί το 2023 και δεν θα υπήρχε πιο ιδανικός τρόπος για να ανοίξει η αυλαία των εφετινών Γιορτών Δάσους από μια παράσταση αφιερωμένη στον Σουλιώτη οπλαρχηγό που, πριν από 200 χρόνια, σκοτώθηκε ηρωικά στο Κεφαλόβρυσο και πέρασε στην αθανασία.

Το βράδυ της Πέμπτης (13/7), στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου παρουσίασε το δρώμενο με τίτλο “Η Ευρυτανία του Μπότσαρη”. Ήταν ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη που περιλάμβανε αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου και δραματοποιημένη αφήγηση, για να ακολουθήσουν χοροί της Ευρυτανίας από τα μέλη του συλλόγου με παραδοσιακό συγκρότημα δημοτικών μουσικών.

14λεπτο βίντεο από την παράσταση “Η Ευρυτανία του Μπότσαρη”

Πριν την παράσταση, χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, Ηλίας Τσώνης.

Σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου, η 2η ημέρα του φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ, ξανά στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, όπου θα πραγματοποιηθεί χορευτικό αντάμωμα συλλόγων από όλη την Ελλάδα και παρουσίαση χορών του τόπου τους με το παραδοσιακό συγκρότημα «Πεντάηχον».

Περί τους 150 χορευτές θα ανέβουν στη σκηνή, μέλη των συλλόγων:

Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου

Χορευτικός Όμιλος «Τεγέα»

Λαογραφικός Όμιλος Κοζάνης

Χορευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Σύλλογος «Παναγία» Καρπενησίου

Θα ακολουθήσει ανοιχτό γλέντι για όλους στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου Καρπενησίου.

Στη συνδιοργάνωση είναι η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας, ο ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου. Χορηγοί επικοινωνίας του 2ήμερου φεστιβάλ είναι τα Ευρυτανικά ΝΕΑ και το www.evrytanika.gr.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ