27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Πώς θα ψηφίσουν αύριο (5/12) οι Ευρυτάνες – Δύο εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στον νομό

Αναβρασμός επικρατεί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία για τις προεδρικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Ποντάρουν πολλά στην επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ευελπιστώντας να επαναφέρουν τον κόσμο που έχασαν τη δεκαετία των μνημονίων. Από τους έξι υποψηφίους του κόμματος, η τριάδα Παπανδρέου, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, είναι αυτή που οδηγεί την κούρσα της εκλογής.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής διεξάγονται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 από τις 7.00’ το πρωί μέχρι τις 7.00’ το απόγευμα κι εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τις ίδιες ώρες.

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής έξι (6) με αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Στην Ευρυτανία θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα· ένα στον δήμο Καρπενησίου, στα γραφεία του κόμματος, στον πεζόδρομο πίσω από την Εθνική Τράπεζα Καρπενησίου και ένα στον δήμο Αγράφων, στην Παλαιοκατούνα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν πρέπει στο ψηφοδέλτιο να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι για να μπορέσει να ψηφίσει ένας πολίτης για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει είτε να είναι ήδη μέλος/φίλος του κόμματος ή να κάνει σχετικό αίτημα την ίδια μέρα. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, μόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Τέλος, αν κάποιος δεν έχει ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου, τότε δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον β’ γύρο.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, για την προστασία της δημόσιας υγείας, στις 5 & 12 Δεκεμβρίου και αφορούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αλλά και τους ψηφοφόρους.

Η αρμόδια επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών, η ΕΔΕΚΑΠ, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα 813 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου, καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, δηλαδή όσοι θα είναι συνεχώς εντός του εκλογικού τμήματος, θα πρέπει -υποχρεωτικά- να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Υποχρεωτική θα είναι επίσης η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ