27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τρέξιμο / Από επιτυχία σε επιτυχία η Ματίνα Νούλα – Κέρδισε θέση στο βάθρο στα 30χλμ του Ioannina Lake Run

Με ρεκόρ συμμετοχών και με κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ολοκληρώθηκε ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ. του Ioannina Lake Run 2023. Μεταξύ των πρωταγωνιστών, ήταν η Ματίνα Νούλα (ΓΣ Ηρακλής), που συνεχίζει στον δρόμο των επιτυχιών, κερδίζοντας μια ακόμα θέση στο βάθρο. Η αθλήτρια από το Καρπενήσι έτρεξε στα 30χλμ και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1.56.35, στην 3η θέση στην Κατηγορία Γυναικών.

Νικητής στους άνδρες ο «συνήθης ύποπτος» Κώστας Σταμούλης, που τερμάτισε πρώτος για πέμπτη συνεχή χρονιά και με χρόνο 1.36.40 συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής, που είχε ο ίδιος από το 2022 με 1.38.01.Και μάλιστα χωρίς να έχει ιδιαίτερη πίεση στο τελευταίο τρίτο της διαδρομής, όπου διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος με 1.39.01, στην πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα των Ιωαννίνων, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι παρών και την επόμενη χρονιά. Τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο περσινός νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1.39.49, βελτιώνοντας το 1.40.56, που τον είχε φέρει στη δεύτερη θέση στον Ioannina Lake Run του 2022.

Για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου κατέρριψε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο το ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες, κόβοντας την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 1.54.26. Ρεκόρ που κρατούσε με 1.54.27 η Ελευθερία Πετρουλάκη από τον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων το 2019. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατρίν Ασημακοπούλου σε 1.55.50 και τρίτη πέρασε από τη γραμμή του τερματισμού η Ματίνα Νούλα σε 1.56.35.

Συνολικά τερμάτισαν 1551 δρομείς στον αγώνα των 30 χλμ., αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από καταβολής διοργάνωσης και δείχνει ότι υπάρχει δυναμική για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή τα επόμενα χρόνια, αν βέβαια και οι υποδομές της πόλης μπορούν να το υποστηρίξουν. Επίσης συμμετείχαν και 78 στο Δυναμικό Βάδην των 30 χλμ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον Γύρο Λίμνης ήταν και τρεις αθλητές με προβλήματα αναπηρίας. Ο Διογένης Τσώνης, που, μετά από 19 χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του για αποκατάσταση, έτρεξε με χειρήλατο ποδήλατο, ο Χάρης Ασλανίδης, ο οποίος διαγνώστηκε στα δύο του χρόνια με νωτιαία μυϊκή ατροφία, έτρεξε με αμαξίδιο το οποίο κινούσαν δύο συνοδοί του, ενώ ο Γεώργιος Παρίσσης, άτομο με προβλήματα όρασης, συμμετείχε με τον Οδυσσέα Κουκέση να τον καθοδηγεί.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ