1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τρίπολη: Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνά

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η έγκαιρη προετοιμασία και ο καλύτερος συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Τουρνάς συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με αντικείμενο το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό δόγμα για την πυροπροστασία της χώρας.

Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η ενίσχυση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της συνεργασίας όλων στο πεδίο. Ο υφυπουργός, ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό για φέτος, με έμφαση στα μέτρα πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας. Τα μέτρα αυτά, περιλαμβάνουν έγκαιρη ανάπτυξη εναέριων και επίγειων μέσων, αυξημένες επίγειες και εναέριες επιτηρήσεις, καθαρισμούς, αυξημένη και έγκαιρη χρηματοδότηση δήμων.

Παράλληλα, ζήτησε τη συμμετοχή όλων στο θέμα της διοίκησης, στα κρίσιμα περιστατικά, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη συνεργασία που απαιτείται με τους πολίτες, ώστε η πυροπροστασία να είναι πιο αποτελεσματική.

Έγινε αναφορά και στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν: ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανδρώνης Κωνσταντίνος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Μαντζούνης Ιωάννης, Λακωνίας Βερούτης Θεόδωρος, Μεσσηνίας Αναστασόπουλος Ευστάθιος και Κορινθίας Γκιολής Αναστάσιος, ο συντονιστής Επιχειρήσεων ΠΣ Υποστράτηγος Γεωργανάς Δημήτριος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Δαληβίγκας Ιωάννης, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου κ. Τζούμης Λάμπρος, ο προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πανταζόπουλος Ηλίας, οι διοικητές Πυροσβεστικών Διοικήσεων, ο συντονιστής με τους διευθυντές Δασών και οι διευθυντές ΔΕΔΔΗΕ των νομών Πελοποννήσου, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου υποστράτηγος Αξιοτόπουλος Ηλίας και ο διοικητής ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου στρατηγός Απόστολος Τσουλουβής.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε τις ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μεσσηνίας και Λακωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ