27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υποτροφίες από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”. Μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 οι αιτήσεις – Υποψήφιοι, δικαιολογητικά

Για ακόμη μια χρονιά, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ» προχωρά στην απονομή υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες από την Ευρυτανία.  Έτσι, η Επιτροπή Υποτροφιών της Ένωσης, προκειμένου να επιλέξει τους υποτρόφους για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλεί τους ενδιαφερομένους φοιτητές να υποβάλλουν σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.

Οι υποψήφιοι

Σημειώνεται πως δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι φοιτητές/τριες, των οποίων ο ένας τουλάχιστον γονέας κατάγεται από την Ευρυτανία. Απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν ακόμα: να μην τους έχει χορηγηθεί υποτροφία σε προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, να έχουν βαθμό απολυτηρίου τουλάχιστον 16 και μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 6,5, να μην έχουν ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα για τη σχολή τους έτη σπουδών, να μην είναι πρωτοετείς φοιτητές, καθώς και να μην είναι μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές ή έχουν απόκτηση ήδη ένα πτυχίο.

Τα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν και τα εξής δικαιολογητικά:

Φωτοαντίγραφο του Απολυτηρίου Λυκείου, Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των εξαμήνων και Γενικό Μέσο Όρο, Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικογενειακού και ατομικού εισοδήματος, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση που ανήκουν σε ειδική κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων (π.χ. πιστοποιητικό πολυτεκνίας) και μία (1) συστατική επιστολή από καθηγητή της σχολής στην οποία φοιτούν.

Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης (ypotrofiesvelouchi.blogspot.com), ενώ τονίζεται πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί το έντυπο του έτους 2021. Σημειώνεται δε, πως ελλιπή δικαιολογητικά ή εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη, ωστόσο λαμβάνονται υπόψη οικονομικά, κοινωνικά και βαθμολογικά κριτήρια.

«Η απονομή των υποτροφιών ελπίζουμε να γίνει μαζί με εκείνες των Λυκείων και ΕΠΑ.Λ Ευρυτανίας κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου της Ένωσης στο Καρπενήσι, από 28 μέχρι 31 Ιουλίου 2022», αναφέρεται, τέλος, στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ