2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φθινοπωρινό αντάμωμα στους πρόποδες του Βελουχιού. Η Γιορτή Καστάνου στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Φιλόξενοι και φέτος οι Αγιατριαδίτες, υποδέχθηκαν, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ντόπιους και επισκέπτες στην ετήσια “Γιορτή Καστάνου”, που διοργανώνεται από το 2000 κάθε χρόνο τέτοια εποχή

από την έντυπη έκδοση

Με επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις για την καθιερωμένη Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Καρπενησίου και την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αγιατριαδιτών και της Τ.Κ. Αγίας Τριάδας. Με σύμμαχο τον καιρό, άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε ένα όμορφο φθινοπωρινό αντάμωμα σε υψόμετρο 765 μέτρων.

Παρότι η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια (ρόλο έπαιξαν οι πρόσφατες εκλογές, η επικείμενη εθνική επέτειος, παράλληλες εκδηλώσεις στη Φθιώτιδα κ.α.), εντούτοις το κέφι διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και οι κυκλωτικοί χοροί κράτησαν μέχρι το απόγευμα. Από νωρίς το πρωί, το προσωπικό του Δήμου Καρπενησίου άρχισε να ψήνει και να προσφέρει κάστανα στους επισκέπτες, που σιγά-σιγά άρχιζαν να καταφθάνουν -από το Καρπενήσι, τα γύρω χωριά, τη Φθιώτιδα κ.α.

Η δημοτική ορχήστρα (τραγούδι: Θοδωρής Μάκκας, Κλαρίνο: Δημοσθένης Στεργιάννης, Κιθάρα: Ηλίας Καλαμίδας, Ντραμς: Παναγιώτης Μαντέκας) φρόντισε να ανεβάσει το κέφι και οι πρώτοι χοροί δεν άργησαν να στηθούν από νωρίς το μεσημέρι, ενώ τα τραπέζια άρχισαν να γεμίζουν από τους επισκέπτες. Οι επαγγελματίες του χωριού, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων κοινοποιήθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, εκ μέρους του Δήμου Καρπενησίου, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ημέρας.

Εξάλλου, σε μια γωνιά της πλατείας, ο δραστήριος Σύλλογος Αγιατριαδιτών διέθετε προς ενίσχυσή του, χειροποίητα γλυκά, κεριά, είδη ρουχισμού, τσίπουρο, λικέρ, τοπικά προϊόντα κ.α. «Ο Σύλλογος Αγιατριαδιτών, από τη δική του πλευρά, ανταποκρίθηκε άμεσα -όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο- και ήταν παρών με το πλούσιο περίπτερό του σε τοπικά προϊόντα, με στόχο να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες, αλλά και με το περιοδικό του και αναμνηστικά για την οικονομική του ενίσχυση. Στόχος μας πάντα η ανάδειξη του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας, η τουριστική καθώς και η παραγωγική της ανάπτυξη, με σκοπό την ανακοπή της εγκατάλειψής της από νέους κυρίως ανθρώπους», αναφέρει ο σύλλογος με αφορμή τη Γιορτή Καστάνου.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος, Παντελής Χαλκιάς, ενώ στην Αγία Τριάδα βρέθηκαν, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα δασικής πολιτικής, κτηνοτροφίας, χωρικού σχεδιασμού & προστατευόμενων περιοχών, Κατερίνα Καλαντζή, καθώς και ο νέος Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, μαζί με μέλη και νεοεκλεγέντες του συνδυασμού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ