28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φως Χριστουγέννων στα 960 μέτρα! Άναψε το μεγάλο φυσικό δέντρο στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στα 960 μέτρα υψόμετρο, το βράδυ της Παρασκευής, 8 Δεκεμβρίου 2023, άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μαζί δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη και τα χωριά. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες (2 βαθμοί Κελσίου), πλήθος κόσμου, κάτοικοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών, έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Δήμου Καρπενησίου, που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Γιορτών Χειμώνα 2023».

Λίγο μετά τις 20:30, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, άρχισε να μετρά αντίστροφα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το μεγάλο, φυσικό έλατο στο μέσον την πλατείας, φωταγωγήθηκε και έστειλε το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας, της αισιοδοξίας, ενόψει των γιορτινών ημερών.

«Χρόνια πολλά σε όλους! Φέτος, δεν θα ανάψουμε δύο δέντρα, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Αποφασίσαμε να φέρουμε ένα δέντρο στο κέντρο της πλατείας αλλά, μάλλον, όπως βλέπετε, φέραμε το… δάσος ολόκληρο. Ένα τεράστιο φυσικό δέντρο (…), θα ανάψουμε το δέντρο της ειρήνης, σε μια χρονιά που, δυστυχώς, δεν έχουμε έναν, αλλά δύο πολέμους. Στη γη όπου γεννήθηκε ο Χριστός μας, καθημερινά σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, με την ευχή, όπως τόνισε, «να έλθει η ειρήνη και να γαληνέψει τις ψυχές όλων μας».

Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει «όλες και όλους που εργάστηκαν αυτές τις ημέρες ώστε να γίνει το Καρπενήσι ακόμα πιο όμορφο, ακόμα πιο φωτεινό, για να υποδεχθούμε σε λίγες ημέρες, τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες, που -και φέτος- θα κατακλύσουν την πόλη μας και τα πανέμορφα χωριά μας, και θα απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία μας».

Αμέσως μετά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η κεντρική πλατεία Καρπενησίου «πλημμύρισε» από γιορτινές μελωδίες χάρη στη Δημοτική Φιλαρμονική, που, όπως κάθε χρόνο, πλαισίωσε την εκδήλωση και συνόδευσε τις ευχές μικρών και μεγάλων. Εξάλλου, η βραδιά περιλάμβανε και μουσικές επιλογές από ντι τζέι, καθώς και χριστουγεννιάτικη αγορά από σχολεία της πόλης, καθώς και το χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης του ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ